Går att använda med externa bildskärmar
Vi testade att ansluta några bildskärmar via hdmi-porten och allt fungerade som avsett. Tyvärr hade vi inte möjlighet att testa en 4K-skärm, men bortsett från begränsningen till 30 hertz borde det inte vara några problem.

dockningsstation

För optimal prestanda hade portarna behövt vara inbyggda i datorn, det blir ju alltid något längre överföringshastigheter med adaptrar. Den enda porten som får sämre resultat än liknande lösningar från andra tillverkare är kortplatsen, men vad detta beror på är oklart. I praktiken spelar det emellertid ingen större roll.

MacWorlds köpråd

Har du en Macbook av 2015 års modell och senare så är OWC USB-C Dock ett riktigt bra köp. Med tanke på mängden portar som erbjuds känns prislappen rimlig, särskilt som det handlar om en produkt av ganska hög kvalitet.

Guld

Även om du har en Macbook Pro av senaste supertunna snitt är det här ett bra köp, med en bredd av portar som få andra dockor erbjuder. Notera dock att den här modellen bara stödjer usb-c generation 1, medan nya Macbook Pro klarar även usb-c gen 2. Det betyder att dockan klarar överföringshastigheter på "bara" 5 Gb/s (mot 10 Gb/s för gen 2) och att överföring av 4k-bild är begränsad till 30Hz. Kan du leva med det är det här ett bra köp.

I februari 2017 börjar OWC sälja en liknande docka som klarar även Thunderbolt 3 (upp till 40 GB/s överföringshastighet) och usb-c gen 2. Har du en Macbook Pro kan det vara värt att vänta tills dess med köp, om du kan leva utan portar tills dess vill säga. 

Fakta: OWC Usb-C DockBra köp

Funktion: Dockningsstation för Macbook
Utvecklare: OWC
Pris: 1 890 kronor på macpatric.se
Mer information: owcdigital.com

Erbjuder portarna vi behöver

Den medföljande kabeln är i kortaste laget
Enbart usb-c gen 1

Betyg: 4 av 5
Sida 2 / 2

Innehållsförteckning