E-post

Om du har mer än ett mejlkonto anslutet på Iphone kan det hända att Mail blir lite förvirrat kring vilken adress appen ska välja. Ett fel en del användare har rapporterat om är att Mail använder en annan av dina adresser att svara ifrån än den som mejlet du svarar på skickades till.

Om du har kalle.svensson@epost.se och kalle_svensson@minmejl.se och svarar på ett mejl som skickades till den senare kan Mail alltså ställa in ditt svar på att komma från den föregående. Vilket så klart kan förvirra den du korresponderar med.

Det här är så klart en bugg, och det första vi rekommenderar dig att testa är att ta bort dina konton och lägga till dem igen. Det brukar fixa de flesta fel av den här typen.

Välj Från-adress

Om det inte gör det kan du manuellt ställa in rätt adress genom att trycka på Från-fältet två gånger och välja i rullistan som dyker upp.

Stör du dig på vilken adress Mail har valt som standard i nya mejl kan du ändra det i Inställningar och därefter E-post. Bläddra längst ner och välj kontot under "Förvalt konto".