Om du ansluter en Iphone du har synkat med en Mac till en annan Mac och försöker synka även där varnar Itunes dig att alla appar och all musik och film kommer raderas – oavsett om du är inloggad på samma Itunes Store-konto eller inte.

Det är en kvarleva från allra första Ipod och trots att det kanske verkar mer vettigt att låsa innehåll utifrån Itunes Store- och App Store-konton fungerar Itunes som det gör.

Som tur är finns det tredjepartsprogram som kan hjälpa när Itunes inte räcker till.

Anytrans

Anytrans

Ett sådant program är Anytrans från Imobie. Programmet kan sköta innehållet på Iphone helt manuellt. Om du har filmer, appar eller annat på Iphone som inte finns på den Mac du vill synka med kan du istället använda Anytrans och föra över det du vill ha från Macen utan att påverka innehållet du redan har på Iphone. Så här använder du det:

1. Ladda ner och flytta programmet till Programmappen.
2. Starta det (du kan behöva öppna Systeminställningar -> Säkerhet och integritet och välja Öppna ändå om systemet är inställt på att bara godkänna program från App Store.
3. Anslut din Iphone och vänta tills Anytrans har läst in allt innehåll på telefonen.

Anytrans

Vill du synka innehållet från telefonen till Itunes på den aktuella Macen använder du knappen för det (en liten Itunes-ikon med en pil), och väljer sedan vad du vill föra över.

Anytrans är inte det enda programmet som kan hantera innehåll och appar på Iphone manuellt. Imazing och Itools är två andra. Anytrans finns även för Windows.