Välj bibliotek

Öppna ditt gamla Iphoto-bibliotek

Även om du började om med Bilder och skapade ett nytt tomt bibliotek kanske du vill se bilder du har sedan innan i Iphoto eller Aperture. Det kan du göra utan att konvertera till Bilders eget bibliotek. Håll nere alt innan du öppnar programmet så får du upp en dialogruta där du kan välja bibliotek.

Visa info

Missa inte Visa info

Om du vill se med vilken kamera en bild togs, eller vilken slutartid, bländare, iso eller objektivlängd du hade, kan du använda Visa info. Högerklicka på en bild och välj Visa info, eller tryck cmd-i när du har markerat en bild. Här kan du även skriva till en beskrivning och lägga till nyckelord.

Smarta album

Använd smarta album

Precis som i Iphoto (och i Finder och många andra program) kan du bygga smarta album i Bilder, som automatiskt samlar alla bilder med till exempel en viss tag eller från en viss plats. Det är ett väldigt effektivt sätt att hålla koll på bilder, och om du taggar bilderna flitigt med nyckelord blir de ett riktigt kraftfullt verktyg. En bild på ett barn som leker på en sandstrand kan dyka upp i mapparna Semester, Barnen och Spanien, till exempel.

Slow-motion

Redigera slow-motionvideo från Iphone

Om du har tagit video med Iphones slow-motionläge kan du redigera vilken del av filmen som ska visas i slow-motion även i Bilder på Macen. Dra i de två reglagen under tidslinjen bara. Avsnittet som spelas upp långsamt visas med små streck med större mellanrum medan de normalsnabba partierna visas med tätare streck.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning