Apples proffsfotoprogram Aperture möttes med blandade känslor vid introduktionen. Mycket beröm för ett nytt sätt att arbeta med produktionsflöden, men även kritik för saftiga hårdvarukrav och ett allmänt ofärdigt intryck.

Inför uppdateringen av Aperture till version 1.1 har Apple lyssnat på kritik samt synpunkter från sina användare och åtgärdat mycket av det som inte var riktigt genomfört i den första versionen. RAW–konverteringen ska nu hålla högre kvalitet och stödjer fler kameramodeller. Ett antal förbättringar av tillförlitlighet och prestanda är inkluderade. Aperture är nu dessutom ett Universal–program.

Uppdateringen kan laddas ned direkt till de som köpt Aperture tidigare. Priset har sänkts rejält från 4795 kr inklusive moms till 2995 kr idag. Uppgifter från Apple US talar om att tidigare kunder är berättigade till en värdecheck motsvarande denna prisskillnad. Förhoppningsvis kommer motsvarande erbjudande även för svenska kunder.

En inte alltför vågad gissning är att Apple med denna nya prissättning vill ge Adobe en knäpp på näsan (för klent Universal–stöd) och locka till sig fotografer som idag litar till Photoshop för sin bildbehandling.