Det finns otaliga textredigeringsverktyg att välja mellan, men ett av de mest populära hos professionella skribenter är Ulysses från det tyska företaget The Soulmen. Förra året lanserades en version för Ipad och i och med den senaste uppdateringen erbjuds även stöd för Iphone och Ipod Touch.

Ulysses Mobile

Tanken med Ulysses Mobile är att erbjuda alla funktioner du behöver för att skriva, spara och lagra dina texter, men samtidigt ska appen vara lätt att använda. För att åstadkomma detta har utvecklarna satsat på ett smart gränssnitt som du kan anpassa efter dina egna behov.

Trots det till synes enkla gränssnittet erbjuds alltifrån räkning av antalet tecken och ord till en riktigt bra sökfunktion. Du kan även ändra utseendet genom att byta tema, till exempel kan du välja att få en svart bakgrund om du vill.

Ulysses

Har du använt versionen för Mac kommer du att känna igen layouten, men placeringen av knappar och menyer har anpassats för den mindre skärmen. Till exempel hittar du symbolen för att skapa ett nytt dokument längst ned på skärmen, vilket gör att det är enkelt att nå den med tummen. Du behöver dessutom bara en hand för att bläddra mellan panelerna, något som gör det smidigt att hitta rätt.

Sveper du till vänster i redigeringsfönstret får du upp en panel där du kan lägga till nyckelord, sätta upp mål, göra anteckningar och bifoga bilder.

Synkronisering

Tack vare inbyggt stöd för Icloud synkroniseras dina dokument som du skapat på andra enheter. Med andra ord kan du börja skriva på din Mac, sedan växla till din Ipad och avsluta på din Iphone.

Det är heller inga problem med att importera textdokument som lagras på molntjänster som Dropbox, Onedrive och Google Drive. Vill du exportera dina texter finns inställningar för både html, epub, pdf och docx.

Vi hade farhågor om att skärmarna på Iphone skulle vara för små för att göra appen rättvisa, men faktum är att det fungerar utmärkt även på fyratumsmodeller som Iphone 5/5C/5S. I våra ögon är det den första textredigeraren som är riktigt behaglig att använda på små skärmar.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning