iBook har länge följt Henry Fords gamla maxim från tiden för den första masstillverkade bilens tid. –Du kan få den i vilken färg du vill bara den är svart (i iBooks fall vit). Nu kanske det blir ändring på detta enahanda färgval.

Apple har tidigare haft stora framgångar med mer färgglada datorer. Först ut var iMac med sin speciella gröna nyans (Bondi Blue). Sedan kom en hel räcka iMac–varianter i olika färger och mönster. De första generationerna av iBook (Dasslocket) hade motsvarande semitransparenta färgval som iMac.

Nästa generation iBook/MacBook kan enligt vissa källor komma att erbjudas i andra färger. Ett första tips är en svart version, eftersom svarta iPod blivit en succé. Vilka andra färger som varit på tapeten är inte känt, men minst två har varit aktuella.

De flesta förståsigpåare räknar med introduktion av iBooks efterföljare någon gång i maj eller juni. Det lutar åt att det bara blir två olika varianter (bättre och bäst) med samma 13–tums bredbildsskärm, vilket i sådana fall gör det enklare att lagerhålla flera färgvarianter.

Vilken/vilka färger skulle du vilja se på en ny MacBook?