Det här med att göra kopior av DVD–filmer ligger inom en liten gråzon i upphovsrättslagen. I princip borde det liksom för musik på CD vara tillåtet att göra en kopia för eget bruk, till exempel för att ta med sig vid resor för att inte skada originalskivan. Licensvillkor och kopieringsskydd säger annorlunda.

Roxio som sedan ett par år tillbaka erbjuder applikationen Popcorn för att omkomprimera och bränna DVD–kopior löser dilemmat på vanligt vis. Genom att bara prata om, och stödja oskyddade DVD–förlagor såsom egna semesterfilmer på DVD lämnar man hela avkodningsproblematiken till gratisprogram såsom HandBrake och MacTheRipper.

Funktionaliteten i Popcorn flyttades i och med introduktionen av Roxios generella CD/DVD–brännarprogram Toast 7 in i den sistnämnda applikationen. Popcorn 2 erbjuder nu en hel del extra funktioner. Främst bland dessa är stöd för att konvertera DVD till andra format såsom DivX, MPEG4 och H.264. Det går nu lätt att välja förinställningar för att spara i format passande till nya iPod som sparas direkt till iTunes.

Roxios webbplats har ännu inte uppdaterats med information om nya Popcorn 2.