Sök reda på dina förlorade filer

När du startar Undelete Recovery eller Damaged Partition Recovery börjar programmet söka igenom din hårddisk fil för fil. Har du en stor disk kan det ta lång tid att slutföra processen, men lyckligtvis går det att pausa och sedan återuppta sökningen vid ett senare tillfälle.

Damaged Partition Recovery

Använder du dig av funktionen Lost Partition Recovery kommer du inte enbart att få upp den senaste partitionstabellen, utan även tidigare tabeller. På så sätt kan du se vad som har funnits där under årens lopp.

Med hjälp av Digital Media Recovery kan du återställa raderade bilder från minneskort, men tyvärr fungerar det inte med alla kort vi testade. Vi lyckades emellertid att hitta hundratals bilder som vi mer eller mindre glömt bort.

MacWorlds köpråd

På det stora hela fungerar Mac Data Recovery som avsett, men vi råkade ut för ett par krascher som drar ner betyget ett snäpp.

Vad gäller gränssnittet känns det mer som ett program för Windows än för OS X och det är inte alltid tydligt vad som gör vad och de grammatiska missarna är många. Dessutom saknas självklarheter som en inbyggd uppdateringsfunktion.

Men det allra viktigaste är trots allt om programmet gör vad det utlovar och det gör Mac Data Recovery. Vi lyckades återställa både partitioner och återskapa raderade filer och därför lägger vi till det i vår arsenal av verktyg som är bra att ha.

Fakta: Mac Data Recovery

Funktion: Verktygsprogram
Utvecklare: Minitool Solutions
Version: 3.0
Pris: Cirka 670 kronor
Mer information: http://mac.powerdatarecovery.com


Återställer partitioner och återskapar raderade filer


Känns inte riktigt som ett modernt Macprogram

Betyg: 4 av 5