Lägg programmet på en skiva eller ett usb-minne

Det bästa sättet att använda sig av Mac Data Recovery är att börja med att lägga det på en skiva eller ett usb-minne. För att göra detta öppnar du det medföljande programmet Bootable Media Builder, sedan väljer du mellan cd/dvd eller usb-minne. När processen är klar startar du om datorn med alternativ-tangenten intryckt för att starta från skivan eller usb-minnet.

Missa inte: Icloud-hackare erkänner brott

Bootable Media Builder

Välj mellan fyra olika alternativ

När du startar Mac Data Recovery ombeds du att skriva in ditt administratörslösenord, vilket krävs för den här sortens aktiviteter. Därefter får du upp ett fönster där du kan välja mellan fyra olika alternativ. Undelete Recovery hjälper dig att återskapa raderade filer, Damaged Partition Recovery hjälper dig att återställa en skadad partition, Lost Partition Recovery hjälper dig att återställa en försvunnen partition och Digital Media Recovery hjälper dig att återskapa filer på minneskort.

Startfönster

Mac Data Recovery har stöd för alla de vanligaste filsystemen. Förutom de olika varianterna av hfs fungerar det lika bra med ntfs, fat16 och fat32, så du kan återskapa data även från en enhet med Windows eller Linux.