Nu kan Gif Brewery spela in det som sker på Mac-skärmen, framför webbkameran, eller på en kabelansluten IOS-enhet, och sedan omedelbart ta oss vidare till gif-skapandet (originalvideon sparas i Macens mapp Filmer).

Vi kan förstås även konvertera lokalt lagrad video till gifar med programmet, även om filstödet har minskat något i denna version. Nu stöds samma format som i Quicktime, vilket utesluter video förpackad som mkv och avi. De måste konverteras innan den kan köras i Gif Brewery. Video med filändelser som m4v, mpg, mov och mp4 funkar däremot utan någon extra handpåläggning.

Det ska här också sägas att Gif Brewery bara stöder video. Om du har ett gäng stillbilder som du vill klippa ihop till ett animerat bildspel måste du tyvärr vända dig någon annanstans.

Så mycket snyggare

Tidigare versioner av Gif Brewery var inte särskilt vackra, men den här senaste versionen ser äntligen ut som ett modernt Mac-program. Alla verktyg samsas nu om ett enda fönster, och allting flyter fint.

Bland verktygen hittar vi förstås både beskärning och storleksändring. Dessutom finns ett par nya knappar. Dels kan vi nu förhandsvisa en gif innan vi påbörjar en potentiellt tidsödande export. Det är praktiskt, även om vi önskar att förhandsvisningen även kunde visa de slutgiltiga färgerna och räkna ut storleken på gif-filen.

Gif Brewery 3, bildrutor
I vänstermarginalen syns nu alla enskilda bildrutor.