Prioritera nedladdningarna

Om du laddar ned många appar på samma gång, kanske på ett långsamt nätverk, finns ett smart sätt att välja vilken app som ska bli klar först.

Användbara tips för 3d Touch

Tryck hårt på appen som laddas ned och välj Prioritera hämtning. Bra ifall du verkligen inte vill vänta längre än nödvändigt på att appen ska bli klar.

Mer information från appar – utan att öppna dem

Sedan IOS 10 kan vi trycka hårt på flertalet appar både från Apple och andra appmakare för att få en snabbtitt på appens innehåll.

Användbara tips för 3d Touch

Det blir lite grann som en widget direkt på hemskärmen. I bilden ovan syns Väder och Aktivitets-appen till Apple Watch, men det finns många fler appar som använder 3d Touch på detta sätt.

Mer information i apparna

Även när vi väl öppnat en app finns ofta smarta genvägar för att hämta mer information utan att lämna nuvarande plats i appen.

Användbara tips för 3d Touch

I exemplet ovan ser vi appen Aktivitet, där vi få all information vi behöver om ett träningspass, utan att faktiskt öppna passet.

Användbara tips för 3d Touch

Kontrollcenter – kom åt dolda fjärrkontrollen till Apple TV

I Kontrollcenter i IOS 11 kan vi som bekant själva anpassa vilka genvägar vi vill ha där. Nytt är också att många av genvägarna använder 3d Touch på ett smart sätt. Till exempel kan vi justera ljusstyrkan på ficklampan, kopiera resultatet i miniräknaren eller, som på bilden ovan, snabbt komma åt fjärrkontrollen till vår Apple TV.

Användbara tips för 3d Touch

Ställ en timer – utan att öppna timern

Att ha en genväg till Klockappen i Kontrollcenter är ett smart sätt att snabbt ställa en timer. Men ännu snabbare går det om vi trycker hårt på genvägen. Där kan vi, utan att ens öppna appen, ställa in timern för olika nedräkningar på mellan en minut till två timmar.

Användbara tips för 3d Touch

Öppna en länk i ny flik, eller sätt i bakgrunden

Vill du tjuvkika på en länk kan du använda ”peek” för att få en första titt på länkens innehåll. Om du därifrån drar upp på skärmen kommer fler alternativ, som att öppna länken i en ny flik. Från Inställningar > Safari > Öppna länkar kan länken ställas om mellan att öppnas direkt i en ny flik (standardinställningen) eller att öppna länken i bakgrunden. Bra om vi vill läsa länken lite senare.

Testa dig fram

I nästan alla appar, såväl från Apple som från andra tillverkare finns 3d-funktioner att använda sig av. Även inuti appar kan det vara värt att trycka hårt lite här och var för att se vad som händer. Det finns egentligen inget sätt att se på en länk, app eller knapp om den har en dold meny i 3d Touch, så det enda sättet att veta är att läsa artiklar som denna och att testa sig fram.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning