Här har vi samlat några av de smartaste knepen för 3D Touch.

Användbara tips för 3d Touch

1. Prioritera nedladdningarna

Om du laddar ned många appar på samma gång, kanske på ett långsamt nätverk, finns ett smart sätt att välja vilken app som ska bli klar först. Tryck hårt på appen som laddas ned och välj Prioritera hämtning. Bra ifall du verkligen inte vill vänta längre än nödvändigt på att appen ska bli klar.

Användbara tips för 3d Touch

2. Mer information från appar – utan att öppna dem

Sedan IOS 10 kan vi trycka hårt på flertalet appar både från Apple och andra appmakare för att få en snabbtitt på appens innehåll. Det blir lite grann som en widget direkt på hemskärmen. I bilden ovan syns Väder och Aktivitets-appen till Apple Watch, men det finns många fler appar som använder 3d Touch på detta sätt.

Användbara tips för 3d Touch

3. Mer information i apparna

Även när vi väl öppnat en app finns ofta smarta genvägar för att hämta mer information utan att lämna nuvarande plats i appen. I exemplet ovan ser vi appen Aktivitet, där vi få all information vi behöver om ett träningspass, utan att faktiskt öppna passet.

Användbara tips för 3d Touch

4. Kontrollcenter – kom åt dolda fjärrkontrollen till Apple TV

I Kontrollcenter i IOS 11 kan vi som bekant själva anpassa vilka genvägar vi vill ha där. Nytt är också att många av genvägarna använder 3d Touch på ett smart sätt. Till exempel kan vi justera ljusstyrkan på ficklampan, kopiera resultatet i miniräknaren eller, som på bilden ovan, snabbt komma åt fjärrkontrollen till vår Apple TV.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning