Datorväskor har på senare tid utvecklats rejält och finns nu i alla möjliga färger, former och material. Varför inte skaffa en väska som förutom att skydda din dator även fungerar till annat du bär med dig?

Själv är jag svag för små bärbara datorer. iBook och PowerBook med 12-tumsskärm är helt rätt. Varför släpa mer vikt än nödvändigt? Smidiga väskor för 12–tummare har funnits länge, men de har oftast inte haft riktig plats för datorns nätdel, digitalkamer, iPod och annat du gärna har med dig.

Crumpler som har ett brett sortiment väskor för de flesta smaker släpper nu två varianter just för 12–tums bärbara datorer. The Little Pimp har plats för din lilla dator i horisontellt läge, The Glory Box är för dig som hellre stopper ner datorn med kortsidan först. Båda dessa modeller kramar datorn säkert men har generöst med utrymme för annat du vill ha med dig.

För en koll på lite andra stilar av datorväskor så rekommenderas länken nedan. Tyvärr kan jag inte rekommendera Crumplers webbplats. Det är en helt sjukt dålig Flashbomb som inte alls gör väskorna rättvisa. Kika in hos din Macåterförsäljare för att se om de matchar din vårstil istället.