Airport Express

Airport Express

Aiport Express är en intressant pryl. Trots att det är frestande att se på den som en simpel basstation för den med begränsad budget (den kostar trots allt bara 1095 kronor), är Airport Express egentligen bäst lämpad att användas som en utbyggnad till ditt befintliga nätverk.

Det är en liten enhet, i samma storlek som en Apple TV, och den skapar ett eget wifi-nätverk när du drar igång den. Enheten erbjuder 802.11n med dubbla frekvensband. Aiport Express saknar fortfarande stöd för den nya 802.11ac-tekniken eftersom den inte har blivit uppdaterad av Apple på några år.
 

Airport Expresss

Den har bara två Ethernet-anslutningar på baksidan (endast 100 Mbit och inte den nya gigabit Ethernet-standarden) och trots att den erbjuder Airprint för att ansluta en skrivare saknar den Airdisk. Du kan alltså inte använda Airport Express för trådlös säkerhetskopiering.

Den har dock en unik funktion, nämligen ett litet 3,5 mm bred mini-ingång som låter dig ansluta den till ett musiksystem. Ljudanslutningen låter dig ansluta en högtalare till Airport Express och använda det som en Airplay-högtalare (så att du kan pumpa ut musik från vilken enhet som helst).

Storlek: 98 mm x 98 mm x 23 mm. Vikt: 240 gram.