Den senaste modellen av Apple TV är ett mycket bättre mediacenter än sina föregångare, och det har vi den nya appmarknaden att tacka för. Med hjälp av en tredjepartsapp som Infuse Pro eller VLC är det plötsligt riktigt enkelt att spela upp sina lokalt lagrade filer direkt på tv:n – utan att krångla med kablar, Airplay eller Hemmadelning.

Allt som krävs för att komma igång är en Apple TV av den senaste modellen, och en dator (eller en router med usb-port och en extern hårddisk).

Vi väljer här att utgå från Apple TV-appen Infuse Pro, som vi nyligen utsåg till vinnare i en duell med rivalen Plex. Infuse är en användarvänlig videospelare med stöd för många olika videoformat. Appen har också funktioner som nedladdningsbara undertexter och automatisk hämtning av extramaterial som filmomslag.

Vi utgår alltså från Infuse för den här guiden, men de delningsinställningar vi gör på Macen och Airport Extreme är desamma för vissa andra Apple TV-appar. Ett exempel är den populära gratisappen VLC for Mobile, som kan anslutas till en dator eller router med samma teknik som Infuse, och som därmed också använder de grundinställningar vi går igenom nedan.

Så gör du för att visa Macens videofiler på Apple TV med Infuse Pro

1. Öppna Infuse Pro på din Apple TV. Klicka på ”+Addera”.

Infuse Pro

Fakta

Infuse Pro Apple TV metadata

Infuse är i regel bra på att förstå vilka filmer som döljer sig bakom våra filnamn, men ibland krävs ändå lite handpåläggning. Appen tror till exempel att vår 80-talsversion av filmen Robocop är den (mycket sämre) nyversionen som släpptes häromåret. Sådana fel är dessbättre lätt åtgärdade.

Klicka bara in dig på filmens beskrivning och välj ”Redigera”. Nu dyker en rad alternativa filmer upp, och när vi klickar på en Robocop-titel daterad 1987 dyker robotsnuten upp på skärmen igen – men den här gången i rätt årgång.