Apple ID är namnet på Apples onlinekonto som används för företagets olika tjänster. Precis som hos Google, Yahoo och Microsoft kommer du åt samtliga tjänster från ett konto, så att du slipper komma ihåg inloggningsuppgifter för flera olika konton.

Men det betyder inte att du nödvändigtvis bara har ett konto, eller bara kan ha ett konto. Det finns inget som hindrar dig från att skaffa en hel rad Apple ID-konton och använda dem för olika Apple-tjänster. Under åren är vi tvingats till just detta om vi till exempel vill skaffa något från ett annat lands Itunes eller App Store. I dag tillåter Apple att du byter land på kontot, men saker du köpt följer inte med och du kan inte ladda ned dem utan att byta tillbaka till ursprungslandet igen. Och du kan dessutom inte byta land om du har en pågående prenumeration (varken i appar eller till exempel Apple Music).

Eftersom Apple ID används för Icloud och därmed för extremt viktiga funktioner som Hitta min Iphone med sitt aktiveringslås, är det ett av de viktigaste kontona vi har på nätet. För många Apple-användare är det det absolut viktigaste kontot. Därför är det extra noga med säkerheten, och vi rekommenderar verkligen att du aktiverar tvåfaktorautentisering om du har flera Apple-produkter du är inloggad på.

I den här guiden går vi igenom hur du säkrar ett Apple ID, hur du reder ut trassel med fler än ett konto, och ger andra tips för att maxa nyttan av Apples onlinekonton.

För att ändra dina kontaktuppgifter, lösenord och andra säkerhetsinställningar, och allt annat som rör Apple ID loggar du in på appleid.apple.com.