Stäng av mobildata för appar du inte måste använda

En annan vettig sak att göra för att få bättre koll på förbrukningen är att stänga av mobildata helt för alla appar utom de du vet att du vill använda när du inte har wifi-koppling. På IOS öppnar du Inställningar -> Mobilnät och skrollar ner till listan över installerade appar, där du helt enkelt kryssar ur de du inte behöver.

Stäng av mobildata per app på IOS

På Android finns tyvärr inga inbyggda inställningar för att stänga av all mobildata per app. Det finns inställningar för att stänga av bakgrundsuppdateringar, vilket kan räcka för många. Du hittar dem i Inställningar -> Dataanvändning -> [appen] -> Begränsa bakgrundsdata.

Stäng av uppdateringar över mobilnätet

Det här är så viktigt att vi tar det som en egen punkt. Om du tillåter uppdateringar över mobilnätet kan det snabbt tömma alla dina gigabyte, så stäng av det direkt!

Inga uppdateringar över mobilnätet tack!

På Iphone går du till Inställningar -> Itunes Store och App Store och kryssar ur Använd mobildata. Om du även stänger av mobildata för App Store så kan du över huvud taget inte hämta appar.

På Android öppnar du Google Play Store och väljer Inställningar -> Uppdatera appar automatiskt och väljer Uppdatera endast appar automatiskt via Wi-Fi.