Strömadaptrarna levererades mellan 2003 och 2015 så det är en lång period det gäller. Har du köpt din enhet i Europa, Australien, Nya Zeeland, Korea, Argentina eller Brasilien under den tiden kan den vara drabbad. Även Apples eget paket med reseadaptrar, World Travel Adapter Kit, använde dessa kontakter under perioden så har du ett sådant måste du undersöka dem också.

World Travel Adapter Kit

Enligt Apple användes kontakterna till Mac-datorer och vissa IOS-enheter, men företaget går inte närmare in på exakt vilka modeller. Det är dock enkelt att se om du har en sådan. Börja med att plocka bort själva kontakten från strömadaptern, den går att lossa och det syns tydligt var du kan dra bort kontakten (dra ut den i samma riktning som kortsidan av kontakten).

Läs även: Tricket som gör att du kan ladda din Iphone snabbare

Det är alltså sidan som går in i vägguttaget via en kontakt direkt på adaptern, inte sladden som går in i datorn. Jämför sedan själva kontakten med bilden nedan.

Ser insidan ut som på bilden nedan med en siffra utskriven eller ingenting skrivet alls bör du få den utbytt:

Strömadapter Apple

Om den ser ut så här med en regionskod istället kan du sova lugnt:

Apple strömadapter

Behöver du byta ut din kontakt kan du antingen gå till en Apple-butik eller auktoriserad servicepartner eller begära ett utbyte via webblpatsen. Du kommer behöva prylens serienummer innan du sätter igång.

Hitta servicepartner

Begär utbyte via Apple

Läs mer hos Apple