Testad produkt: Belkin Valet Charge Dock
Pris: Från 1 195 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: belkin.com

Valet Charge Dock är inte helt ny på marknaden. Den dök upp första gången redan 2015, men har hängt kvar sedan dess, bland annat nya färger har tillkommit. På senare tid har det även dykt upp liknande konkurrenter, däribland Twelve South Hirise Duet som vi tidigare testat. Men det finns faktiskt flera anledningar att välja Belkins gamling framför Twelve Souths nyare variant, där den kanske viktigaste anledningen är hastigheten på laddningen. Det återkommer vi till senare.

Belkin Valet Charge Dock

Valet Charge Dock består av en stabil, tung och på undersidan gummerad bas med två integrerade laddare. Dels en lightning-kontakt för Iphone (eller i stort sett vad som helst som har en lightning-port), dels en integrerad Apple Watch-laddare. Värt att notera är att en större Ipad inte får plats på dockan då laddningspucken för klockan tyvärr är i vägen. Mindre saker med lightning-port får dock plats utan problem, som Airpods eller fjärrkontrollen till Apple TV.

Belkin Valet Charge Dock

Smart höjdjustering

Ett vred på baksidan låter oss justera höjden på lightning-porten för att det ska passa även om vi har tjocka skal på mobilen. Elegant, och klart smidigare än Twelve Souths lösning som kräver en (medföljande) insexnyckel för höjdjustering av kontakten. En fördel är också att vår Iphone placeras upprätt. Det är med andra ord lättare att låsa upp en Iphone X med Face ID än om den exempelvis ligger ned på en laddplatta.

Vår Iphone står stadigt på laddaren medan klockan gärna snurrar runt, om vi inte är aningen varsamma och lägger klockan precis rätt på laddaren.

Belkin Valet Charge Dock
För tunga metallarmband medföljer en liten plastmojäng som gör att klockan inte glider ned från laddaren.

Den snygga kromarmen gör docken värdig att placeras där den syns, kanske på skrivbordet på jobbet eller hallbyrån hemma.

Priset för elegansen är dock högt (men inte så stor skillnad mot den också dyra Twelve South Hirise). 1 200 kronor är mycket pengar för att ladda ett par prylar, men vi får också två laddare i en och vi slipper trassla med sladdar. De kan vara kvar i väskan för laddning på språng istället. Både Apple Watch och Iphone är för de allra flesta prylar som måste laddas var eviga dag, så kanske kan det vara värt att investera i en smartare lösning för laddningen.

Nästan som snabbladdning

Att Valet Charge Dock laddar överraskande snabbt gör inte saken sämre. När Twelve South-varianten laddar alldeles för långsamt, inte mycket snabbare än medföljande fem-wattsladdare, så är Belkins modell betydligt snabbare.

Vi lyckas på 30 minuter ladda vår Iphone X från 33 procent till 70 procent, alltså 37 procentenheter, samtidigt som vår Apple Watch laddar i normalfart. Inte riktigt lika snabbt som snabbladdning över usb-c, men inte heller så långt ifrån.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning