Under torsdagskvällen skickade Apple ut de fjärde förhandsversionerna av IOS 16.2 och Ipad OS 16.2 till registrerade utvecklare och andra betatestare.

Det stora dragplåstret i IOS 16.2 och Ipad OS 16.2 är Freeform, en ny app som gör att användare kan rita och skriva tillsammans på en digital anslagstavla.

Vidare får vi se en större uppdatering av Hem-appen, något som ska vara till stor hjälp för den som har skaffat smarta prylar till hemmet.

Använder du dig av alltid på-skärmen i Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max kan du glädjas över nya inställningar som gör det möjligt att inte visa bakgrundsbilden eller notiser. På så sätt kan du förhoppningsvis få snäppet längre batteritid.

Har du en Ipad kan du se fram emot stöd för externa skärmar i Blickfång (Stage Manager).

I övrigt bjuds vi på diverse bugg- och säkerhetsfixar, något som kan behövas efter den senaste tidens bristfälliga uppdateringar.

Är du intresserad av att vara med och testa de nya versionerna kan du bege dig till Apple Beta Software Program och skriva in dina uppgifter. De skarpa versionerna släpps troligtvis om två veckor.