Under onsdagskvällen skickade Apple ut de tredje betaversionerna av IOS 16, Ipad OS 16, TV OS 16, Watch OS 9 och Mac OS Ventura till registrerade utvecklare.

Vad gäller IOS 16 och Ipad OS 16 bjuds vi på en rad ändringar jämfört med den förra betaversionen. Den största nyheten är Icloud Shared Photo Library, något som gör det enklare att dela med sig av bilder till resten av familjen.

En annan stor nyhet är Lockdown Mode, en funktion som ska skydda särskilt utsatta individer från hackare.

Vidare har Stage Manager fått sig en rejäl översyn, till exempel är det nu möjligt att öppna Iphone-appar i separata fönster på en Ipad med M1-chipp.

Dessutom jobbar Apple på att lägga till stöd för virtuella betalkort och i appen Hälsa har en avdelning för förmaksflimmer lagts till.

Apple fortsätter dessutom att finputsa utseendet på låsskärmen och bakgrundsbilderna. En kul detalj är att bilden på clownfiskar från den allra första modellen av Iphone kommer tillbaka.

Förra gången fick vi bland annat se en förbättrad filtreringsfunktion för sms och möjligheten att använda ett långt tryck i den inbyggda videospelaren för att spola fram i uppspelningen.

Dessutom är det numera fritt fram för alla att använda 4g- och 5g-nätet för säkerhetskopior via Icloud, tidigare har funktionen varit begränsad till vissa operatörer och vissa modeller.

Läs mer: Allt vi vet om IOS 16

Är du intresserad av att vara med och testa de nya versionerna kan du bege dig till Apple Beta Software Program och skriva in dina uppgifter. De publika betaversionerna släpps inom kort.