Siri

Siri är Apples röststyrda assistent, som har både styrkor och svagheter. Att försöka söka på engelska namn när Siri är inställt på svenska är till exempel nära nog omöjligt, och det är inte alltid så lätt att få den att förstå svenska heller och för vissa sysslor är det helt enkelt snabbare att göra det för hand.

Påminnelse

1. Påminnelser

Men en del saker är Siri ändå väldigt bra på. Om du står och lagar mat med lite småkladdiga händer och märker att smöret börjar ta slut kan du öppna Siri och säga ”påminn mig att köpa smör när jag är i mataffären” och vips har du en påminnelse inlagd. Det gäller även vägbeskrivningar och en del andra saker.

Bildsökning på plats

2. Öppna foton

En sak du kanske inte har tänkt på är att Siri känner till allt du har i din Iphone, och kan öppna olika saker. Det gäller inte bara appar utan även sånt som ligger inuti apparna. Du kan be Siri att ”visa bilder från Göteborg” och vips öppnas en sökning på platsen Göteborg i Bilder-appen. ”Öppna Icloud-inställningar” hittar också rätt, liksom alla andra kategorier i Inställningar.

Få fler snabba och smarta Iphonetips här!

3. Berätta vem som ringer

Siri kan ropa ut namnet på den som ringer, så här gör du för att aktivera tjänsten:

Under Inställningar, skrolla till Telefon och tryck på "Tillkännage samtal". Välj sedan i listan det alternativ som passar dig bäst, om du t ex bara vill att Siri ska berätta vem som ringer när du har hörlurar på dig.

Siri

Funktionen kräver IOS 10 eller senare och personen måste finnas bland dina kontakter om Siri ska kunna ropa ut namnet.