Det är lätt gjort att av ren slentrian använda Apples originalskal till sin nyinköpta produkt. Men det enda valet är faktiskt inte särskilt spännande. Vad hände med de lyxiga skalen i fuskläder? I stället får vi vända oss till konkurrenterna som har snygga, tuffare och framför allt billigare skydd för Ipad Pro. Se upp så du inte köper ett för generation 4, då den nya är aningen tjockare och det inte är säkert att förra årets modell passar.

Apple Smart Folio
Foto: Apple

Apple Smart Folio

Originalet du lätt råkar klicka hem tillsammans med din Ipad Pro, eftersom kostnaden drunknar i priset på Ipaden. Designen är den klassiskt smarta där du kan vika ihop den till ett ställ och som sätter Ipaden i viloläge när du stänger det. Finns i brandgult, gräsandsgrön (?!), djupblå marin, vit och svart.

Pris: Från 995 kronor på Prisjakt

Otterbox Symmetry 360
Foto: Otterbox

Otterbox Symmetry 360 Elite

Samma tanke och funktion har Otterbox enklare modell Symmetry. Däremot har den en särskild plats för din Apple Pencil, samt en genomskinlig baksida som visar upp vad du har. Och så har Otterbox naturligtvis, då det är deras kännetecken, betydligt bättre skydd för din Ipad. Den är fallskyddad enligt militär standard, vad det nu innebär. Finns i blått och grått.

Pris: 929 kronor hos Apple

Otterbox Defender for iPad Pro
Foto: Otterbox

Otterbox Defender

Ännu tuffare är Otterbox Defender-modell som har tre lager av skydd för din Ipad Pro, inklusive lock som håller skräp borta från portarna. Den säger sig även har ett inbyggt skärmskydd, hur det nu skulle funka? Vad den definitivt har är ett lock som du kan använda för att pallra upp din Ipad i stående eller liggande läge. Finns i vilken färg du vill, så länge du vill ha den svart.

Pris: 999 kronor hos Otterbox

Spigen Tough Armor Pro
Foto: Spigen

Spigen Tough Armor Pro

Spigens skal är, åtminstone till utseendet, ännu tuffare än Otterbox. Tough Armor ser ut som att du ibland behöver ett skottsäkert fodral i ditt jobb som internationell hårding. Inte för att det är det, men det har åtminstone dubbla lager med en luftkudde för att skydda mot stötar. Samt ett utfällbart stöd. Spigen håller sig också till den enda rätta färgen.

Pris: 70 dollar hos Spigen

Spigen Smart Fold
Foto: Spigen

Spigen Smart Fold

Men Spigen har också mer normala skal som detta Smart Fold, som är lika enkelt och funktionellt som Apples original. Med de viktiga skillnaderna att det här har en genomskinlig baksida så att alla ser att du har en dyr Ipad. Samt att locket är i läderimitation i stället för polyuretan-plast. Och att det kostar hälften så mycket.

Pris: 494 kronor hos Computersalg

Trolsk multi-fuction case
Foto: iphonebutiken

Trolsk Multi-function Case

Ett av de mer ovanliga skalen vi hittade var denna märkliga skapelse med handrem, så att du kan träna musklerna genom att bära din Ipad. Fast den har också axelrem, vilket känns överdrivet i andra riktningen. Inbyggt stöd för att pallra upp den samt plats för penna. Tre lager av skydd samt förstärkta hörn känns ändå förtroendeingivande. Finns i svart, blått, orange och grön.

Pris: 349 kronor hos iphonebutiken

Trolsk silicone case with lanyard
Foto: iphonebutiken

Trolsk Silicone Case with Lanyard

Något mindre märkligt är Trolsk andra skal som ser ut att vara gjort för extra klumpiga barn. Som föräldrarna envisas med att ge en Ipad för 13 000 kronor. Och som bärs i en rem om halsen så att barnet dänger den i dörrkarmar. Nåja, remmen går att ta av och det har ett ställ för enklare användning. Det finns i svart, lila, blått, rött och grönt.

Pris: 379 kronor hos iphonebutiken

Trolsk texture shockproof case
Foto: iphonebutiken

Trolsk Texture Shockproof Case

Då känns Trolsk stötsäkra skal som ett mer sansat alternativ. Det har ett extra stötskyddat hölje och upphöjda kanter som skyddar skärm och kamera från smällar och repor. En utfällbar fot gör att Ipaden kan stå både i porträtt- och landskapsläge. Din Apple Pencil har ett eget fack så att du inte tappar den på vägen. Skalet finns så klart bara i svart.

Pris: 379 kronor hos iphonebutiken

Urban Armor Gear Lucent
Foto: Urban Armor Gear

Urban Armor Gear Lucent

Ett stilfullt fodral som trots att det är tunt ändå sägs ge skydd vid fall enligt militär standard. Det har en halvgenomskinlig baksida med ett skärmskydd och ställ i ett halkfritt material. Magneter ger samma vila/vakna-funktion som Apples skal. Det har även en förvaring för Apple Pencil. Finns i aubergine, svart och blå-grått.

Pris: 90 dollar hos UAG

UAG Metropolis for iPad Pro
Foto: Urban Armor Gear

Urban Armor Gear Metropolis

Det, åtminstone till utseendet, tuffare skalet från UAG heter märkligt nog Metropolis, som får oss att tänka på feminina robotar. Det har samma tanke som Lucent-skalet, med ett skärmskydd som agerar underlag när du har den stående. Däremot ser baksidan maskulin ut och stöder också den militära standarden för skydd vid fall. Också denna har Apple Pencil-förvaring. Finns i svart, rött eller blått.

Pris: 90 dollar hos UAG