Monument Valley

Monument Valley

Vi har hittills hållit oss till appar och undvikit spel, bland annat eftersom det finns så himla många men också för att smaken har lika mycket med saken att göra som funktionalitet och goda designprinciper. Men ingen regel utan undantag.

Om du inte redan vet vilka spel du vill ladda ner kan vi rekommendera underbara, vackra Monument Valley. Från den finurliga designen till färgsättningen, ljudeffekterna och musiken är det väldigt nära perfektion. Själva spelet är enkelt att förstå, och även de mest kniviga banorna känns som de kommer gå att lösa även om det tar tid och mycket tankekraft.

Ladda ner Monument Valley till din Iphone här

app

Pokémon Go

Spelet slog ner som en bomb sommaren 2016 och helt plötsligt skulle alla, inklusive mormor, ge sig ut och fånga fickmonster i mobilversionen av Nintendos populära spelserie. Pokémon Go har blivit ett fenomen och de flesta företag har hängt på hajpen och nyttjat Pikachu med vänner i sin marknadsföring.

I december fick spelet sin största uppdatering hittills när utvecklaren lade till Trainer Battles, en ny funktion som gör att spelare kan utmana varandra på duell och visa vem som har starkast monster och tänker mest taktiskt. Spelet är nu inne på fjärde generationen monster från Pokémon-världen.

Ladda ner Pokémon Go till din Iphone här

app

Super Mario Run

Nintendos första ”riktiga” mobilspel har inte fått samma genomslag som Pokémon Go, men intresset för spelet har ändå varit stort sedan det släpptes i december 2016. Super Mario Run är en så kallad ”infinite runner” vilket innebär att Mario springer per automatik och tjusningen är istället att pricka in exakta hopp för att inte dö.

Spelet finns i en gratisversion med ett par banor, men vill du ha fullversionen får du snällt punga upp dryga hundralappen.

Ladda ner Super Mario Run till din Iphone här

Fortnite

Fortnite

Du har knappast missat Epics episka framgångar med battle royale-spelet Fortnite. Flera miljarder kronor har företaget dragit in och säkrat sin framtid för lång tid framöver. Och det är inte för inte – Fortnite är både beroendeframkallande och riktigt, riktigt bra.

Ladda ner Fortnite för din Iphone här