Camera+

Camera+

Filtereffekterna i Camera+ är som bäst mediokra, även om det är en bonus att du kan applicera flera åt gången och ställa in individuella styrkor för varje filter. Men Camera+ är ett givet köp och tillägg till Apples Kamera-app på två andra grunder.

Det första är alla redigeringsmöjligheterna i Lab-fliken, för vitbalans, exponering och så vidare – framför allt den dramatiska effekten av de automatiska inställningarna under Clarity Pro. Det andra är de nya verktygen vid själva fotograferandet. Du får manuella inställningar för vitbalans, iso och slutartid, kan ställa in fokus och exponeringspunkter separat.

Men kanske mest imponerande är att du kan låsa objektivet så att det inte flyttar fokus medan du rör på mobilen, vilket gör det mycket lättare att ta imponerande närgångna makrobilder.

Ladda ner Camera+ till din Iphone här
Ladda ner Camera+ 2 här

VSCO

VSCO

Ibland känns det som att det finns fler fotoappar för Iphone än atomer i universum, men VSCO lyckas ändå sticka ut ur mängden. VSCO har en del manuella inställningar för att justera dina bilder, men där appen verkligen är lysande är dess vackra, eleganta filter.

Några följer med direkt, andra kan laddas ner gratis och ytterligare andra kostar en slant via köp-i-appen. Det kanske kan verka dyrt när så många andra är helt gratis, men när de får dina foton att se ut att komma från senaste numret av något hipster-magasin som handlar om fixie-cyklar och surdeg är filtren i VSCO utan konkurrens.

Ladda ner VSCO till din Iphone här
app

Photoshop Express

Adobes mobilapp är ett kraftfullt verktyg, trots sitt lilla format. Du kan enkelt göra proffsiga korrigeringar på språng och förvandla mobilbilderna till något som du vill skriva ut och hänga upp på väggen.

Appen stödjer även kollage, redigering av röda ögon och mycket mer. Dessutom kostar den inte en enda krona.

Ladda ner Photoshop Express till din Iphone här