Hela konceptet med batteriskal till mobilen känns lite 2010. Detta eftersom utbudet av snygga, slimmade och billiga powerbanks exploderat det senaste året. Men visst, om du ändå vill skydda mobilen med ett skal och hittar ett sådant som samtidigt ger dig extra batteritid utan att det påverkar form och vikt alldeles för mycket är det väl inte helt fel. Men så är inte fallet med nya Smart Battery Case.

smart battery case
Det är ganska smidigt att sätta på skalet på din Iphone.

Om vi börjar med själva formen så är det här en något udda historia. Skalet är i våra ögon riktigt fult. Materialet i gummi gör i och för sig att Iphonen ligger som klistrad mot glatta ytor, vilket i sig är bra. Men det drar samtidigt till sig damm och det är inte speciellt smidigt att fiska upp mobilen ur jeansfickan.

En extra laddning

Att sätta i Iphonen i skalet är enkelt och du ser direkt hur mycket kräm du har både i Iphonens batteri och i skalets egna med hjälp av två olika batterimätare på skärmen. Sedan kan du kolla skalets laddning i notiscenter. Ifixit som plockat isär Smart Battery Case har kommit fram till att batteriet har en kapacitet på närmare 1,900 mAh vilket motsvarar lite mer än en full laddning av Iphonens batteri. Vilket också stämmer med vårt test.

Läs även: Stort test av 18 powerbanks

Du dockar din Iphone i en inbyggd lightning port i skalet, sedan laddar du själva skalet med lightningkabel, vilket är smidigt. Mindre bra är dock att hålet för hörlurskontakten är väldigt litet, det fungerar nästan bara med originallurar eftersom att Apples egna har ovanligt smal kontakt. Det här är riktigt uselt faktiskt.

Högt pris

Priset du får betala för skalet är 1 095 kronor, vilket är lite väl mycket. Det finns ett gäng liknande billigare lösningar från tredjepartstillverkare som vi tycker verkar smartare att sata på. Eller varför inte en liten smidig powerbank för 3-400 kronor med högre kapacitet än ett batteriskal, och med flexibiliteten att du kan ladda vilka prylar som helst via usb-porten? Apples Smart Battery Case är tyvärr för fult, klumpigt och begränsat för att vi ska rekommendera någon att köpa det.

Laddas med lightningkontakt

Fult och klumpigt
Funkar bara med originallurar
Dyrt

Betyg: 2 av 5

Fakta

Tillverkare: Apple
Pris: 1 095 kr
Kapacitet: Upp till 18 timmars surftid via LTE
Kompatibilitet: Iphone 6 & 6S