Ikea Trådfri – ett simpelt sätt att testa på smart belysning

Ikea Trådfri är inte det mest avancerade belysningssystemet på marknaden, men det är ett relativt enkelt sätt att testa på smart belysning.

Ikea Trådfri
Foto: IkeaIkea trådfri, med en hel del tillbehör.

Sedan november går det dessutom att integrera med Apples egna Hem-app på ett smart sätt, perfekt för Apple-fantasten. För 749 kronor får vi ett startkit som innehåller det vi behöver för att komma igång, och efter det kan vi köpa fler tillbehör, andra lamptyper (även den med mindre E14-sockeln) med ljuspaneler och liknande.

Ett test av Ikea Trådfri kan du läsa här!

Mer information: Ikea.
Pris: 749 kronor för ett start-kit, innehållandes en gateway, fjärrkontroll och två ledlampor.


Elgato Eve Degree
Foto: Elgato

Elgato Eve Energy – bäst för den som är nyfiken på Homekit

En uppkopplad strömbrytare är det enklaste sättet att börja testa ett smart Apple-hem. Enheten pluggas in i ett ledigt eluttag, kopplas upp på ditt nätverk och sedan kan i stort sett vad som helst automatiseras. Upprepande timers, automatiserade scheman och även möjlighet att avläsa elförbrukning gör det här till ett betydligt smartare eluttag. Och så kan vi stänga av och på julgranen även när vi inte är hemma, bara en sådan sak.

Läs också! Koogeek Smart Socket: Gör vilken lampa som helst Homekit-uppkopplad

Mer information: Elgato.
Pris: 549 kronor hos Webhallen.


Twelve South Mac Candle
Foto: Twelve South

Inspire Mac candle N°2 – ljuset som luktar ny Mac, nu i version 2.0

Kanske har du tidigare hört talas om Twelve Souths doftljus som ska påminna om doften av en ny Mac. Nu finns ljuset i en ny version, den här gången med längre brinntid (60 till 70 timmar) och med doft av bergamott, dragon, citron och gråbo. Det krävs säkert också en dos fantasi för att verkligen känna Mac-doften, men till ett äkta Mac-fan finns det knappast en bättre present.

Mer information: Twelve South.
Pris: 125 kronor hos Dustinhome.


Belkin
Foto: Belkin / Apple

Belkin Boost Up Wireless Charging Pad – trådlös laddare för nybliven Iphone-ägare

En trådlös laddare är en given julklapp till Iphone-användare, i alla fall om hen använder en Iphone från 2017 eller 2018. Det vill säga en Iphone 8, Iphone 8 Plus eller Iphone X eller senare, de stödjer alla trådlös laddning. Den här laddplattan från Belkin har dessutom stöd för den något snabbare trådlösa laddningen som blev tillgänglig i och med IOS 11.2.

Läs också! Mobilskalen som laddar din gamla Iphone trådlöst

Mer information: Belkin.
Pris: 399 kronor hos Webhallen.

Airpods
Foto: IDG News

Airpods – slipp sladdarna

Utan hörlursuttag är trådlösa lurar ett bra alternativ. Ett av de bättre alternativen är Airpods, som har godkänt ljud och relativt lång batteritid (ofta räcker det att ladda batteriskalet med lurarna i ungefär en gång i veckan). Faktum är att de flesta som använder Airpods är oerhört nöjda. Det finns ett enkelt sätt att veta om Airpods passar eller inte. De flesta har någon gång testat de vita Earpods som följer med Iphone. Passar Earpods så passar också Airpods. Kanske lite bättre dessutom, eftersom Airpods inte har någon sladd som fastnar eller tynger ned lurarna.

Mer information: Apple. 
Pris: 1 568 kronor hos CDON.


Iphone-skal
Foto: AppleGurkmeja till vänster och neongul till höger.

Apples Iphone XS-skal och Apple Watch-armband – i nya fantasifulla färger

Iphone-skal eller Apple Watch-band kan knappast bli fel för en Apple-fantast, här i färger med fantasifulla namn som kosmosblå, neongul och gurkmeja (de finns i mindre knalliga färger också).

Mer information: Apple Watch-band och Iphone-skal.
Pris armband: 525 kronor hos Apple.
Pris skal: Från 349 kronor hos Apple. 


Osmo Coding Game Kit
Foto: Osmo

Osmo Coding Awbie Game – kodning genom spel, mest för barnen

En ung, blivande kodfantast i familjen? Osmo Coding Game Kit är ett lekfullt sätt att introducera kodning för barn mellan 5-12 år (men vem vet, kanske kan det även tilltala föräldrarna). Spelet går ut på att leda karaktären Awbie genom en värld av frestande jordgubbar, samtidigt barnet får träna upp problemlösning och logik.

Mer information: Osmo. 
Pris: 649 kronor hos Proshop (kräver en Ipad).