Starta gruppchatt

Hos många Iphone-användare är appen Meddelanden nu för tiden full av mestadels blåa och gråa textbubblor. En och annan grön bubbla – som visar att meddelandet skickades som sms – kan slinka med men huvudsakligen används Imessage.

Förutom att göra det gratis att skicka meddelanden kan dessa vara så långa du vill och även innehålla specialtecken, bilder och annat som inte kan skickas med sms.

Men det finns fler fördelar. Du kan till exempel starta en gruppchatt för att enkelt planera en fest med många deltagare eller hålla allt snack om ett projekt på jobbet i en gemensam kanal.

Lägg till och ta bort

För att starta en gruppchatt öppnar du ett nytt tomt meddelande och lägger till mer än en mottagare, och skickar ett första meddelande. Därefter kan du lägga till och ta bort personer från chatten genom att klicka på Detaljer och sedan svepa från höger till vänster på kontakten du vill ta bort eller trycka Lägg till kontakt.

Tröttnar du på att få notiser om alla nya meddelanden kan du aktivera Stör ej (också under Detaljer). Meddelande fortsätter komma men du slipper blipp och vibrationer stup i ett.

Få mer snabba och smarta Iphonetips här!