Istället för Icloud Drive:


Google Drive

Apples molntjänst för lagring av filer är smidig på många sätt och vis. Exempelvis autosynkroniserar den alla dina filer från Macen (om du har dem på skrivbordet), och det kostar inte jättemycket att uppgradera från de 5GB som ingår. Däremot är Icloud Drive inte lika smidigt om du vill dela filer med vänner som sitter med Android och Windows.

drive

Där är Google Drive bättre. Förutom det faktum att 15GB ingår helt gratis, är gränssnittet på IOS så mycket mer lättnavigerat än Icloud Drive. Beräkna även in det faktum att Google har alternativ på 100GB för de som är i behov av mer än 50GB men inte så mycket som 200GB. Och då har vi inte gått in på hur enkelt det är att hantera via webbläsaren på en dator.

Pris: Gratis men kan uppgraderas till mer lagring för en månadskostnad.
App Store

Dropbox

En annan uppstickare värd att nämna, och som är i klass Google Drive, är gamla hederliga Dropbox. Även här sparkar gränssnittet rumpa med Apples dito och Dropbox är dessutom otroligt "delningsvänligt".

drop

Bara en sådan grej som att du får 500MB per värvad vän (max 16GB för gratiskontot) får oss att applådera av lycka. Ser och lär Apple.

Pris: Gratis men kan uppgraderas till mer lagring för en månadskostnad.
App Store