Istället för Podcaster

Overcast
Itunes har spelat en viktig roll för framväxten av podcasts, men Apples Iphone-app Podcaster lever inte upp till det arvet. Den bästa podcast-appen just nu är Overcast, och den slår Apples Podcaster på i princip alla områden.


Overcast

Overcast lyckas vara lättanvänd och funktionstung på samma gång, och erbjuder marknadens kanske bästa spellistefunktioner. Det skadar förstås inte heller att den är helt gratis.

Pris: Gratis (donation till utvecklaren valfritt)
App Store


Pocket Casts

Shiftyjellys pocast-projekt började som en helt okej app, men har på sistone (tack vare uppdateringar) klättrat upp och blivit en av de bästa apparna för ändamålet. Förutom det faktum att det är lätt att hitta nytt material att lyssna på, går det att konfigurera lyssningsupplevelsen efter smak och tycke.

pod

Vill du exempelvis addera filter och sålla bort sådant du vet att du aldrig haft glädje av? Inga problem – Pocket Casts löser det. Dessutom har appen stöd för videocasts och erbjuder cross-platform-stöd för Android.

Pris: 40 kr
App Store

Soundcloud

Om du inte är ett superfan av poddar, men ändå vill avnjuta ett avsnitt då och då, är Soundcloud ett fint alternativ. Du kan skapa egna spellistor med din favoritmusik (japp, det funkar även på det området!) och du kan enkelt följa dina favoritpoddar.

podd

Att hitta bra material kan dock vara svårt, vilket är en nackdel. Å andra sidan finns topplistor med det mest populära materialet. Kanske hittar du något nytt du aldrig tänkt på?

Pris: Gratis
App Store