I takt med att flashminnen blir allt vanligare i våra datorer har vi fått vänja oss vid en begränsad mängd lagringsutrymme. Ett sätt att tackla problemet är att rensa ut onödiga filer och här kommer verktygsprogram som Daisydisk in i bilden.


Skannar alla dina volymer

Daisydisk 4 skiljer sig inte nämnvärt från tidigare versioner när det kommer till de grundläggande funktionerna. När du startar programmet får du upp en lista över alla monterade volymer, vilket inkluderar hårddiskar, flashminnen, nätverksenheter och usb-minnen.

DaisyDisk

Vid varje volym syns en knapp som låter dig skanna igenom innehållet i jakt på filerna du kan avvara, att söka igenom flera volymer samtidigt är inga problem. Om du vill kan du även välja att skanna enskilda mappar genom att välja alternativet Scan Folder längst ner till vänster. Är det någon mapp du använder ofta kan du lägga till den som favorit.

För att du inte ska riskera att radera viktiga systemfiler är dessa dolda, men om du vet vad du gör kan du logga in med administratörsrättigheter för att se samtliga filer. Det bör påpekas att denna funktion saknas i versionen som kan laddas ner från Mac App Store, detta på grund av Apples begränsningar.

DaisyDisk

Vad gäller programmets utseende har det fått en mörkare ton, samtidigt som gränssnittet har anpassats för de senaste versionerna av OS X. Med hjälp av olika färger ser du direkt vilka volymer som börjar bli fulla. Är färgen orange eller röd betyder det att du borde rensa upp bland filerna snarast möjligt. Är det gult eller grönt är det ingen direkt brådska.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning