Logitech har lång erfarenhet av att producera bra tillbehör till bland annat Ipad, och då inte sällan tangentbord. Deras Ultrathin Keyboard Cover-modeller är vad många tänker på när de tänker tangentbord till Ipad, men undertecknad tycker att de sticker ut främst när vi talar om fristående tangentbord.

Missa inte: Test Ipad Pro – har vi köpt vår sista bärbara Mac?

Först ut i Sverige

Logitech Create är det första Ipad Pro-tangentbordet som släpps i Sverige, före Apples egna Smart Keyboard, vilket vi inte riktigt vet när det kommer. Vid snabb anblick är de snarlika i modell, men så är faktiskt inte fallet.

Du klickar fast Ipad Pro i ryggen på Create, genom att böja plasten lite. Ipad Pron kläms således fast, vilket känns lite obehagligt med tanke på hur dyr prylen är, men Logitech vet vad de pysslar med.

Precis som Smart Keyboard så använder Create den nya Smart Connectorn. Det betyder att tangentbordet tar sin ström från Ipad Pro, och därmed inte behöver laddas separat.

Logitech Create

Känns bekant

Create är snarlikt andra Logitech-tangentbord, vilket betyder att det är så nära du kommer en Macbook Pros tangentbord, utan att köpa något med ett äpple på sig. Tangenterna är bra, betydligt djupare i anslaget än nya Macbooken, och även djupare än nya Magic Keyboard, men något ytligare än Apples gamla blåtandstangentbord. Allt känns igen och jag skriver felfritt från början.

Det känns igen så mycket att jag vid flera tillfällen har fört fingret mot en förväntad musplatta, innan jag kommer på vad jag håller på med. Det känns nästan lika dumt som att trycka på Macbookens skärm efter att ha jobbat mycket med en Ipad...

Tangentbordet känns som sagt bra, och är även försett med några IOS-specifika extratangenter, som Logitech brukar göra. Dessutom är det bakgrundsbelyst, vilket gör att tankarna snabbt går till K811-modellen, även så i känsla. Det är svårt att inte gillar det här tangentbordet.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning