Ellen Westfelt
Ellen Westfelt, löpcoach och VD på Pace on Earth, är sund och hälsosam. Det är ingen slump: Hon använder både Mac, Ipad och Iphone. Fotograf: Martin Stenmark

1. Mac OS främjar hälsan

Operativsystemet är en grundläggande del av användarupplevelsen. Om saker och ting inte fungerar som förväntat blir vi frustrerade, något som påverkar oss både hemma och på jobbet.

Duellen: Mac OS Sierra mot Windows 10 Anniversary Update

Ett varnande exempel är Windows 8 där Microsoft försökte få oss att acceptera ett gränssnitt skapat för pekskärmar, detta oavsett om vi hade en surfplatta eller en traditionell dator. Företaget lärde sig en läxa och i Windows 10 är det mesta som vanligt igen. Men ändringarna fram och tillbaka har satt sina spår, det kommer dröja ett tag innan alla bitar har fallit på plats.

I jämförelse erbjuder Mac OS Sierra ett rent, stabilt och lättanvänt gränssnitt. Apple har skippat pekskärmarna i sina datorer och i stället nöjt sig med gester via styrplattan och Touch Bar i nya Macbook Pro, ett beslut som vi ställer oss helhjärtat bakom. Operativsystemet har gradvist finputsats under hela 2000-talet och känns mer eller mindre komplett vid det här laget.

Apple MacBook Pro - 2,7GHz DC 8GB 128GB 13" Pris vid test: 12490 kr.

Bästa pris just nu: 16042 kr