Övriga appar

Apple TV är mer än bara spel, träning och tv-underhållning – det finns även kreativa lösningar som drar nytta av plattformen. Här listat vi våra favoriter.

Airbnb

Airbnb

Halva nöjet – minst – med resandet ligger i drömmandet och planerandet innan du kommer iväg. Med Airbnb kan du surfa runt bland potentiella boenden kors och tvärs över jorden. På Apple TV kommer sajten verkligen till sin rätt då hela familjen kan sitta bekvämt och titta på lägenheter i New York och bungalows i Thailand. När ni hittar rätt flaggar du bara upp destinationen. Det administrativa fixar du på datorn.

gif

Giftv

Hinner du inte konsumera tillräckligt stora mängder gifanimationer på katter som beter sig underligt och folk som slår sig är Giftv appen för dig. Vad du får är en oändlig ström av sju sekunder långa, slumpmässigt utvalda klipp på nära nog vad som helst. Givetvis till en lika slumpmässigt utvald låt. Perfekt när du känner att du sett allt vad Netflix och Viasat har att erbjuda.

Sprakande brasa

Magic Fireplace HD

Att installera en kamin hemma är omständligt och dyrt. Dessutom tillkommer driftskostnader i form av sotning och ved. Bättre då att ladda hem Magic Fireplace HD och få en brasa för 10 kronor. Värmen fixar ju ändå kommunen. Du väljer mellan ett dussin olika eldar i olika miljöer som alla kommer med egna ljud. Räcker inte det här för att bygga upp känslan får du kika på appen Peaceful Snowfall HD också.

Kitchen Stories

Kitchen Stories
Matlagnings-tv med fokus på tv. Du kan se kockar tillaga olika smarriga rätter på tv:n, och om du gillar något du ser kan du ladda ner recepted och instruktioner på Iphone eller Ipad.
 

Touchpress

Touchpress
För de som älskar klassisk musik är det här ett måste. I Touchpress kan du se och lyssna på konserter, men också följa med i noterna för att se hur musiken ”ser ut”. Nu vid lanseringen finns bara en handfull inspelningar – två verk av Beethoven, ett vardera av Liszt och Vivaldi, samt Max Richters variant på Vivaldis fyra årstiderna.

Withings Home

Withings Home
Withings utvecklar olika produkter för hemövervakning och hälsa (till exempel smarta klockan Activité). En ny app för Apple TV ska göra det enkelt att samla videoströmmarna från flera övervakningskameror på den största skärmen i hushållet.

ikea

Ikea-katalogen

Ja, även Ikea har hittat till Apple TV och nu kan du, tillsammans med familjen eller din partner, kolla in alla nyheterna hos världens största möbelbutik. Appen levererar högupplösta bilder som ser fantastiska ut på den stora skärmen.

bbk

Bredbandskollen

Känns ditt internet segt? Då är det nog läge att göra en bandbreddsmätning och där kommer Bredbandskollen in i bilden. För att få en så rättvis mätning behöver du dock ha din Apple TV kopplad via ethernetkabel.

tinder

Tinder

Dejtingappen gjorde sin debut på Apple TV för bara ett par månader sedan. Känner du dig ensam någon kväll är det bara att starta den på din tv och börja svepa. Hittar du sedan någon intressant person, då tar du konversationen vidare i din telefon.

hotel

Hotels.com

Hotels.com erbjuder bokning av rum direkt i din Apple TV. Dessutom får du en titt på de olika rummen så att du slipper att bli besviken när du väl är på plats.

ISS

Space Station Live

Rymden är fascinerande och det område vi kommer att utforska mer i framtiden. Vill du få en inblick i livet på rymdstationen ISS är det här den perfekta appen för dig. Allt sänds dessutom live.