Träna med Apple TV

Nog för att spel är roligt, och det är lätt att bränna av en hel dag framför Netflix, men när det kommer till kritan behöver vi alla i slutändan även motion. Det finns massvis av träningsappar på Apple TV, tro det eller ej, och här är ett par vi rekommenderar.

Sweat

Apple TV-appar

Sweat har snabbt seglat upp på topplistan över populära appar för Apple TV. Det är en träningsapp för vardagsrummet som riktar sig till kvinnor. Träningspass finns anpassade både för att träna hemma och för gymmet. Sweat är kostnadsfritt under sju dagar, sedan kostar appen mellan 149 och 219 kronor i månaden.

Apple TV-appar

Calm

Kanske inte så mycket fysisk träning, men väl hälsa. Calm finns både till IOS och till Apple TV, och syftar till att öka välmående genom meditation och mindfulness. I appen finns guidade meditationsövningar på mellan tre och 25 minuter med fokus på olika ämnen som att mildra ångest, sova bättre och att bryta (dåliga) vanor. 2017 blev Calm utsedd till årets app av Apple. Att prova är kostnadsfritt, men ett medlemskap kostar från 99 kronor och uppåt.

Yogaia

Apple TV-appar

Också på temat hälsa är den här appen som ger dig guidade yoga-pass hemma framför tv:n. Pass finns både för totala noviser och för mer erfarna. Priserna börjar på 209 kronor i månaden (efter en sju dagars provperiod), men sjunker per månad ju längre abonnemang du skriver upp dig på.

Zova

Zova
Streaks har konkurrens bland fitnessentusiasterna. Zova har också videoinstruktioner för olika former av träning, från stretching och yoga till HIIT och styrketräning.

Streaks Workout

Streaks Workout
Håll dig i form framför tv:n med den här träningsappen. Kan ge nostalgiska vibbar för de som minns 80- och 90-talens träningsvideor på vhs-band. Gissningsvis slipper vi trikåer och burriga frisyrer.

Kvinna som tränar knäböj

7 minute workout

För dig som vill träna lite lagom är 7 minute workout ett bra val. Du får ett hyggligt pass på under 10 minuter, vilket alla har tid med. Appen finns på alla Apples prylar men den fungerar helt klart bäst på tv:n.

grokker

Grokker

Den här appen kombinerar yoga med kostförslag och matlagningsvideos. En perfekt kickstart för den som vill komma igång, med andra ord. Men smakar det så kostar det – drygt 150 spänn i månaden får du betala för att nyttja tjänsten. Och då blir du bjuden på en veckas fri användning.

daily

Daily Burn

Om du vill ha instruktionsvideos är Daily Burn din perfekta kompanjon i svetthetsen. Det går att filtrera övningarna efter svårighetsgrad, längd eller programtyp. Prislappen är cirka 130 kronor per månad och en fri testmånad.

cody

Cody

Det här tveklöst den dyraste av dem alla, av anledningen att du inte betalar per månad utan per träningsplan. Ett 30 dagar långt pilatesprogram kostar exempelvis 400 kronor och då har du fri tillgång till allt relevant material. Dessutom kan du ladda ner videos och se dem, även efter att din månad gått ut.