hidden

27. Hiddenme

Börjar skrivbordet bli överfyllt av bilder, dokument och annat krafs? Med Hiddenme kan du gömma alla på ett klick och effekten kan som enklast liknas vid att sopa skräpet under soffan. Det praktiska användningsområdet är om du vill ta en skärmdump utan att avslöja vad du har på skrivbordet. Hiddenme gömmer sig som en ikon i menyraden.

smart

28. Smart Converter

Även om vi lever i Netflix tidevarv, finns det de gångerna då vi har en filmfil vi vill spela upp, men som våra prylar inte klarar av på grund av diverse tekniska förhinder. Med Smart Converter kan du snabbt och enkelt göra om filmfiler så att de fungerar i Iphone, Ipad och annat smått och gott.

wifi

29. Who’s On My Wifi

Appen är vad den heter – du kan se vilka enheter som befinner sig på ditt trådlösa nätverk. Who's On My Wifi är perfekt för dig som har barn och som vill kontrollera att de verkligen stängt av datorerna vid läggdags. Ett annan bra användningsområde är om du vill avslöja grannar som åker snålskjuts på din internetuppkoppling.

BBEdit

30. BBEdit

Om du har använt Mac några år har du förmodligen hört talas om BBEdit som har hängt med i 25 år. Det är ett av de mest kraftfulla textredigeringsprogrammen på marknaden, speciellt riktat mot utvecklare. Sedan förra året kan du använda programmet utan en licens i ett gratisläge som bara saknar en del av de mest avancerade funktionerna. Behöver du redigera kod av något slag är det ett självklart tillägg i din programmapp.

Cross DJ Free

31. Cross DJ Free

Sugen på att testa på dj:ande? Det finns flera riktigt bra dj-program för Mac och Ipad, men de flesta kostar en slant. Mixvibes erbjuder en gratisversion av sitt Cross DJ som faktiskt mäter sig hyfsat bra mot de professionella programmen. Programmet har stöd för Itunes-biblioteket, mixer med equalizer och crossfader, samt automatisk rytmmatchning och stöd för externa usb-kontroller. Det enda som saknas är egentligen automatisk crossfading och tonartsigenkänning.

Dashlane

32. Dashlane

Vi tycker fortfarande att 1Password är den bästa lösenordshanteraren, men det går inte att komma ifrån att det är ganska dyrt. Ett betydligt billigare alternativ är Dashlane, som är gratis för enkelt bruk. I premiumversionen ingår automatisk synkronisering och onlinebackup av valvet, men det är inget krav för att ha nytta av de.