Coconutbattery

26. Coconutbattery

Håll koll på både din bärbara Mac med Coconutbattery. Du kan se hur hög maxkapaciteten är, både i milliamperetimmar och som procent av designkapaciteten. Programmet visar hur många laddningscykler du gått igenom, nuvarande temperatur (se upp för temperaturer över 35 grader) och när datorn tillverkades. Dessutom kan programmet hålla koll på batterierna i Iphone och Ipad och spara historisk data så du kan se hur kapaciteten har sjunkit med tiden.

hidden

27. Hiddenme

Börjar skrivbordet bli överfyllt av bilder, dokument och annat krafs? Med Hiddenme kan du gömma alla på ett klick och effekten kan som enklast liknas vid att sopa skräpet under soffan. Det praktiska användningsområdet är om du vill ta en skärmdump utan att avslöja vad du har på skrivbordet. Hiddenme gömmer sig som en ikon i menyraden.

smart

28. Smart Converter

Även om vi lever i Netflix tidevarv, finns det de gångerna då vi har en filmfil vi vill spela upp, men som våra prylar inte klarar av på grund av diverse tekniska förhinder. Med Smart Converter kan du snabbt och enkelt göra om filmfiler så att de fungerar i Iphone, Ipad och annat smått och gott.

wifi

29. Who’s On My Wifi

Appen är vad den heter – du kan se vilka enheter som befinner sig på ditt trådlösa nätverk. Who's On My Wifi är perfekt för dig som har barn och som vill kontrollera att de verkligen stängt av datorerna vid läggdags. Ett annan bra användningsområde är om du vill avslöja grannar som åker snålskjuts på din internetuppkoppling.

BBEdit

30. BBEdit

Om du har använt Mac några år har du förmodligen hört talas om BBEdit som har hängt med i 25 år. Det är ett av de mest kraftfulla textredigeringsprogrammen på marknaden, speciellt riktat mot utvecklare. Sedan förra året kan du använda programmet utan en licens i ett gratisläge som bara saknar en del av de mest avancerade funktionerna. Behöver du redigera kod av något slag är det ett självklart tillägg i din programmapp.