6. Dropbox

En vacker dag kommer Icloud Drive att vara tillräckligt bra för våra behov, men än så länge är Dropbox kungen i molnet. Installerar du programmet på din Mac kommer du att kunna synkronisera vilka filer du vill och när du vill. Att spara filer i molnet är inte svårare än att spara filer i en mapp. Ska vi hitta något att klaga på är det att mängden gratisutrymme är begränsat, men det går att få mer genom att bjuda in vänner till tjänsten.

Simplenote

7. Simplenote

Låt inte namnet lura dig, Simplenote är långtifrån ett simpelt program. I själva verket handlar det om ett kraftfullt verktyg för dig som vill ha full koll på dina anteckningar. Gränssnittet är elegant och låter dig snabbt hitta det du söker efter. Till det kommer utmärkta synkroniseringsmöjligheter som kan matcha betydligt dyrare program.

Chrome

8. Chrome

Vilken som är den bästa webbläsaren är föremål för debatt, men vi tycker att det finns goda skäl att installera Chrome vid sidan av Safari. Googles webbläsare erbjuder snabba sökningar, smart synkronisering och mängder med tillägg och teman. Dessutom har Google äntligen börjat förbättra tekniken för Apple-användare i sin webbläsare överlag; bättre säkerhet, mindre batterislukande och IOS-funktioner som läslistor har nyligen implementerats i browsern.

Utorrent

9. Utorrent

Torrentfiler förknippas kanske mest med piratkopiering, men faktum är att det går att ladda ner mängder av lagliga program, musikalbum, böcker och spel med hjälp av tekniken. En av de mest populära klienterna är Utorrent, ett program som inte segar ner din dator och erbjuder funktioner som full automatisering och fjärrstyrning.

Itsycal

10. Itsycal

Som namnet antyder lägger Itsycal till en liten, men oerhört användbar kalender till menyraden. Du kan se alla inplanerade möten, men du kan dessutom lägga till nya händelser. På så sätt slipper du använda dig av Apples medföljande kalenderprogram i onödan. Oavsett om du kör ljust eller mörkt tema ser programmet dessutom bra ut.