Apples egna skal

Apples egna skal

De första skalen du lär komma i kontakt med är Apples egna, som företaget försöker sälja in till dig när du beställer telefonen. De kostar rätt mycket men är ganska fina. Det finns både en variant i läder som är lite dyrare men snygg och mycket tunt för att vara i skinn, och en i silikon. Den senare finns i sju färger och ger möjligtvis lite bättre stöttålighet.
Pris Läderskal: 495 kronor (Iphone 6S), 549 kronor (Iphone 6S Plus)
Pris Silikonskal: 349 kronor (Iphone 6S), 395 kronor (Iphone 6S Plus)

Hårda skal

Båda skalen från Apple är av den hårda typen som skyddar baksidan av telefonen. Vi rekommenderar att du även skaffar en skyddsfilm eller skyddsglas till skärmen för att skydda dig från dyra reparationer om telefonen skulle åka i backen med fel sida neråt.

Clic Marble

Världens första stenskal – Clic Marble

Native Unions Clic Marble är unikt på två sätt. Det är det första Iphoneskalet som är tillverkat i sten (marmor för att vara exakt), och varje skal har en unik design eftersom marmor har naturliga mönster som inte kan dupliceras. En 0,8 millimeter tunn marmorskiva har satts fast på glasfiber och sedan i ett vanligt plastskal, som sammantaget väger 31 gram. Det känns kallt när du tar på det, som marmor ska, och finns i vitt eller svart.
Pris: 740 kronor (Iphone 6S)

Clic Wooden

Unikt i trä – Clic Wooden

Native Union tillverkar även en variant av Clic gjord i trä. Clic Wooden finns i sex olika kombinationer av färg på plasten och träslag, bland annat svart/valnöt och vit/körsbär. Vår favorit är olivgrön/valnöt men de andra är också snygga.
Pris: 370 kronor (båda modellerna)

Spigen Airskin

Så nära naket det går – Spigen Airskin

Det första skalet vi testade på Iphone 6S är Spigen Airskin, eftersom det är otroligt tunt på bara 0,4 millimeter och är genomskinligt så att den nya rosa färgen kan visas upp som den förtjänar. Den kommer knappast skydda din Iphone vid fall mot asfalt eller betong, men den skyddar mot repor och hindrar att telefonen ligger och vippar. Det är det perfekta skalet för den som bara vill förhindra repor utan att ändra formen nämnvärt. Den nya varianten för Iphone 6S och Iphone 6S Plus finns än så länge inte att köpa i någon svensk butik, men kan beställas från Amazon.co.uk.
Pris: 200 kronor (inklusive porto från Storbritannien)

X-doria Melody

Spännande design – X-doria Melody

X-doria Melody är ett intressant hårdplastskal som är helt genomskinlig så när som på de guldfärgade kanterna och ett linjemönster som samspelar med telefonens egen design. På en guldfärgad (eller rosguld) telefon blir resultatet riktigt snyggt. Märkligt nog täcks inte hela övre kanten av telefonen, trots att det inte sitter några knappar där längre.
Pris: 262 kronor (Iphone 6 men passar 6S)

#Woodback

Mer träsmak – #Woodback

Precis som Clic Wooden kombinerar #Woodback ett vanligt plastskal med en tunn träpanel på baksidan. Här finns 15 olika träslag att välja på, men de sticker inte ut lika mycket med olika färgkombinationer (plasten är svart på samtliga). Vår favorit är svart ask med blixtsymbol. Säljs på Amazon UK med gratis porto till Sverige.
Pris: 260 kronor (Iphone 6 men passar 6S)

Otterbox Symmetry

Tål tuffa tag – Otterbox Symmetry

Otterbox är känt för sina rejäla skal och fodral, som passar såväl äventyrare som föräldrar med små barn ur vilkas händer dyra prylar gärna glider. Symmetry-serien är inget undantag, och det känns som de kan ta rejäla smällar utan att telefonen skadas. Skalen finns med en massa olika färger och tryck, från kolsvart till färggranna kreationer. Svart finns från svenska butiker, men vill du ha de mer unika varianterna får du beställa från utlandet.
Pris: 249 kronor (Iphone 6 men passar 6S), 299 kronor (Iphone 6 Plus men passar 6S Plus)

Sida 3 / 4

Innehållsförteckning