Apple-event

"Let us loop you in"

Inför mars-eventet 2016 fick Apple oss att gnugga våra geniknölar med de lätt kryptiska orden ”Let us loop you in.”

Vi gissade inför eventet att ”Loop,” förutom att syfta till den gata där Apple har sitt huvudkontor, också var en hint om att nya armband (på engelska ibland kallat "loop") var på väg Apple Watch. Den som var hyfsat konspiratoriskt lagd kunde också, att döma av de typiska Apple-färgerna i inbjudan, gissa att en ny Ipad den här gången också skulle komma i rosa guld. Siri var dock tyst som en mus den här gången. Hon ville inte ge några ledtrådar, till skillnad från eventet innan som du kan läsa mer om längre ned.

På eventet fick vi slutligen se en Iphone 5S med modernt innanmäte och nytt namn, Iphone SE. Vi fick inte se någon Ipad Air 3, men väl en 9,7 tum stor Ipad Pro – i rosa guld. På det släpptes också några nya band till Apple Watch samtidigt som priset sänktes med motsvarande 500 kronor på Sport-modellen. 


Iphone 6S

"Hey Siri, give us a hint."

Till sitt event den 9 september 2015 kryddade Apple inbjudan med en liten retsam ledtråd – ”Hey Siri, give us a hint”. När vi faktiskt bad Siri om en ledtråd (på engelska) fick man diverse svar som alla var lika spydiga:

– Jag kan varken bekräfta eller förneka att jag inte har befogenhet att varken bekräfta eller förneka att jag inte kan avslöja något som jag sen vore tvungen att bekräfta. I vilket fall som helst skulle jag förneka det. Uppfattat?

– Va, kan du inte läsa mina färggranna, svävande ord?

– Du är söt när du är desperat.

– Du måste vänta tills 9 september. Du var en av de där barnen som försökte smygtitta vilka julklappar du skulle få va?

– Varför läser du inte en ryktesblogg? Det gjorde jag.

På eventet visades slutligen Iphone 6s och 6s Plus upp. Den bjöd bland mycket annat på möjligheten att säga "Hey Siri", för att väcka liv i den personliga assistenten. På tidigare modeller av Iphone behöver telefonen ha sladden inkopplad för att funktionen ska vara aktiv. 

Imac 5k

”It’s been way too long.”

8 oktober 2014 bjöd Apple in till ett event som inte verkade syfta på Ipad – den produkt som brukar lanseras i oktober. Det visade sig bli inte bara Ipad Air 2 och Ipad Mini 3 utan även Imac med 5k-skärm och en uppdaterad Mac Mini.

Iphone

”The first 30 years were just the beginning.”

Ödmjukhet är inget som Steve Jobs var känd för, och inbjudan till Macworld-konferensen 2007 var minst sagt självsäker. Med tanke på att det var då Apple lanserade Iphone och hur det har gått för företaget sedan dess var det närmast en underskattning.

Iphone 3G

”A landmark event. In more ways than one.”
Till WWDC 2008 hade Apple den här inbjudan. Om App Store och Iphone 3G var värda en extra Golden Gate-bro låter vi vara osagt.

Macbook Air

”There’s something in the air.”
Här lyckades Apple med konststycket att placera ett nytt produktnamn direkt i inbjudan utan att någon kunde gissa vad det rörde sig om. På Macworld-konferensen 2008 släpptes Macbook Air.

Iphone 3GS

”Make your mark here”
Inbjudan till 2009 års WWDC var en av de kanske mer uppenbara. Apple lanserade en ny Iphone-modell – Iphone 3GS – som faktiskt visades på bild i inbjudan, och IOS 3 visades upp med nya funktioner för utvecklare. Nya Macbook-modeller var dock en överraskning.

Iphone 4S