Eventet, som hålls måndag 13 juni, är som vanligt startskottet för en hel vecka av konferenser, främst riktat till utvecklare. Men även vi vanliga konsumenter brukar få se en hel del intressanta saker, inte minst nya versioner av Apples numera rätt många operativsystem, från klockan till datorn.

Läs mer: Detta får vi se på WWDC 2016

Frågan är – går det att utläsa något från inbjudan den här gången? 

WWDC 2016

Nja.. Det är extra svårt att spå i kulan denna gång. Vissa rykten har pekat mot att IOS 10 kan få en estetisk översyn med rundade hörn och lite fler färgklickar här och var. Kanske pekar de färglada bokstäverna mot detta. Hela den officiella inbjudan till WWDC 2016 ser ut såhär: 

WWDC 2016
Den officiella inbjudan alla med biljett till WWDC fått i sina mejlkorgar.

De färgglada bokstäverna återfinns även här. Här ser vi också hur Apple hyllar sitt eget programmeringsspråk Swift, samtidigt som man på ett fyndigt sätt uppmärksammar några av de största apparna, såsom Instagram (”Hello double tap heart”) och dating-appen Tinder (”Hello love at first swipe”).

På den elfte raden är det mer oklart vad som menas – ”Hello big idea”. Är det möjligen ett skifte från OS X till OS XI (elva) som åsyftas? Eller kanske mer troligt – en mer kompetent Siri?

För det är ingen vild gissning att Siri kommer stå i fokus på WWDC 2016. Den personliga assistenten har hängt med sedan 2011 och Iphone 4S, och nu önskar många att hon ska bli ännu lite smartare. För vem vill inte kunna beställa en pizza hem till dörren – bara genom att prata med Siri?

Men när Siri försöker vara till hjälp så gott hon kan, är hon verkligen inte det den här gången. På en enkel fråga som ”Vad händer på WWDC?” hänvisar hon bara till Apples hemsida och säger såhär:

Siri

Och såhär: 

WWDC

Kanske ska vi inte vara så förvånade. Siri har ju retat oss förr, inte minst inför ett höstevent 2015. På nästa sida går vi igenom andra mystiska inbjudningar Apple har skickat ut, bland annat just den gången Siri uppmanade oss att läsa ryktesbloggar istället för att fråga henne om vad som var på gång. Vi kanske borde ha lärt oss en läxa redan då och slutat fråga, för vad den stora idén på den kryptiska elfte raden verkligen är för något, det får vi veta först måndagen den 13 juni.