För andra gången denna höst bjöd Apple in till event. Gången innan var det Iphone 7, nya Apple Watch och Airpods som introducerades. Nu bjöd Apple in till event med orden “Hello again.” Frågan är – vad betyder inbjudan den här gången?

Hello again

Alla rykten hittills har pekat mot nya Macar på oktober-eventet. Orden “Hello again” kan knappast vara något annat än en referens till introduktionen av Macintosh 1984, som introducerades med orden “Hello.”

Hello

Macen får nytt liv

Den som har riktigt bra minne, eller har läst på ordentligt, vet att Apple även introducerade sin första Imac år 1997 med orden “Hello again.” Årets Hello again-inbjudan är alltså en referens som verkligen inte skäms för sig. Med tydliga kopplingar till både första Macintosh och första Imac tolkar vi det som att Apple planerar en rejäl omgörning av sin Mac-serie. Kanske passar Apple nu på att låta sina bortglömda Macar återuppstå från de döda (notera den rökiga Apple-loggan, visst är det en Fågel Fenix..!), och lansera något rejält nytt – kanske i paritet med introduktionen av första Imac?

Den färgglada Apple-loggan talar också för att det blir rejäla färgklickar till Macar vi får se, i stil med redan färgglada Macbook. Men om färg, en total avsaknad av traditionella usb-portar, tunnare formfaktor och en pekskärmsrad ovanför tangentbordet är tillräckligt för att jämställa kommande lansering med första introduktionen av Imac återstår att se.

Läs också: Allt vi vet om nästa Macbook Pro

Nåja, återuppståndelse eller ej – allt talar för att det här blir ett event tillägnat Macen. Så, hej igen Macen!

Eventet äger rum torsdag den 27 oktober, klockan 19:00 svensk tid. MacWorld kommer givetvis bevaka det.

 Fortsätt på nästa sida för att läsa om fler kryptiska Apple-inbjudningar.