Inför varje Apple-event har pressinbjudan som skickats ut innan gett ledtrådar om kommande lanseringar, även om en del av detaljerna varit möjliga att förstå först efteråt. Inför Apples september-event 2016 gav exempelvis de blurriga cirklarna i bilden ledtrådar om det kommande porträttläget i Iphone 7 Plus, som effektivt suddar ut bakgrunden och skapar en bokeh-effekt.

Men om Apple vanligtvis är väldigt gåtfulla i sina inbjudningar med små och väl dolda ledtrådar är den bild Apple skickade med till inbjudan till 2019 års mars-event desto tydligare. Den första bilden skvallrar visserligen inte så mycket om några prylar eller tjänster, men orden ”It’s show time" hintar ovanligt tydligt om att vad eventet lär handla om.

Apple event mars

Den lilla gif-bilden som (oss veterligen för första gången), skickades med i inbjudan är om möjligt ännu tydligare. Den korta sekvensen är en tydlig blinkning till gamla Hollywood-filmer, och kan knappast tolkas som något annat än att Apple nu kommer lansera sin sedan länge omryktade streamingtjänst för filmer och tv-serier . 

Till saken hör också att Apple enligt uppgifter från The Hollywood Reporter har bjudit in Hollywood-kändisar som Jennifer Aniston, Reese Witherspoon, Jennifer Garner, och J.J. Abrams till eventet. Troligen är de alla involverade på olika sätt i de filmer och tv-serier som kommer finnas tillgängliga på tjänsten.

Läs mer: Allt vi vet om Apples streamingtjänst

Frågan är om det ens finns utrymme för några andra nyheter på eventet. Inbjudan ger knappast utrymme för några friare tolkningar av vad vi kan få se här, men så lär videostreamingtjänsten också vara huvudfokus på eventet.

Andra rykten talar om en prenumerationstjänst för tidningar och magasin (oklart om den får en svensk lansering), och möjligen även nya Ipad-modeller. Eventinbjudan skvallrar inte på något sätt om detta, men visst kan det ändå dyka upp på eventet den 25 mars.

Läs mer: Apple-event i mars: Här är prylarna du kan få se