”Let’s talk Iphone.”

När Apple bjöd in till det event där Iphone 4S visades upp användes fyra IOS-ikoner för att visa datum, tid, plats – 4 oktober, 10:00 lokal tid på 1 Infinite Loop i Cupertino – och att det handlade om Iphone.

Ipad 2

”Come see what 2011 will be the year of.”

2011 släpptes Ipad 2. Eventet där den presenterades hölls påpassligt nog den 2 mars, och Apple gjorde en inbjudan som visade kalenderns stora 2:a med en bild av den nya paddan som kikade fram bakom det uppvikta hörnet.

Ipad med retinaskärm

”We have something you really have to see. And touch.”
2012 bjöd Apple in till ett event med en inbjudan som bokstavligt talat visade exakt vad som skulle komma. Tredje generationens Ipad med retinaskärm gjorde entré och på fotot kan vi se den högupplösta skärmen.

Iphone 5

”It’s almost here.”
Skuggan som föll från datumet 12 (september) i den här inbjudan formade siffran 5, och syftade på Iphone 5 som var föremål för eventet. Eftersom alla redan räknade med att Apple skulle släppa en Iphone 5 då var det ingen överraskning men en kul detalj.

Ipad Mini och 13-tums Macbook Pro

”We’ve got a little more to show you.”
I oktober 2012 skickade Apple ut den här gåtfulla inbjudan till pressen. Det uppenbara var att Iphone 5 precis hade släppts, men ”little” syftade även på en ny mindre Ipad-modell – Ipad Mini – som släpptes tillsammans med fjärde generationens Ipad – och dessutom 13-tums Macbook Pro med retinaskärm som gjorde 15-tumsmodellen sällskap.

Iphone 5S och 5C

”This should brighten everyone’s day.”
I september 2013 kom den här färgglada inbjudan från Apple, lagom till lanseringen av Iphone 5S. Men vad vi inte hade räknat med var att Iphone 5 samtidigt skulle ersättas av Iphone 5C med sina färgglada plasthöljen. En detalj som är lätt att missa är de ihåliga cirklarna på bilden, som i efterhand ser ut att föreställa Iphone 5S nya fingeravtrycksläsare touch id.

Apple Watch

”Wish we could say more.”
När Apple bjöd in oss till sitt event i september förra året gavs inga ledtrådar i texten, men ryktena om ”Iwatch” hade gått heta och många tyckte sig se ett solur med sin skugga i bilden av Apple-loggan. En klocka presenterades mycket riktigt, även om den fick namnet Apple Watch istället.