Inför varje Apple-event har pressinbjudan som skickats ut innan gett ledtrådar om kommande lanseringar, även om en del av detaljerna varit möjliga att förstå först efteråt. Inför Apples september-event 2016 gav exempelvis de blurriga cirklarna i bilden ledtrådar om det kommande porträttläget i Iphone 7 Plus, som effektivt suddar ut bakgrunden och skapar en bokeh-effekt.

Till årets upplaga av WWDC har Apple som sig brukligt skickat ut sina inbjudningar till eventet, men den här gången med fem olika illustrationer. Klart udda dessutom.

Läs mer! Mjukvara, hårdvara och kanske en överraskning – här är allt vi får se på WWDC

Inbjudningarna visar de fem olika animojis som kan användas på IOS-enheter med en true depth-kamera på framsidan.

Alla tycks de få sina ”minds blown”, för att använda ett aningen svåröversatt engelskt uttryck. Det är alltså ett helt gäng ordentligt häpna apor, enhörningar och dödskallar.

Tittar vi noga ser vi även att det ur deras hjärnor sprutar symboler (det här är verkligen udda inbjudningar…) so alla har något med utveckling på Apples plattformar, Apple-produkter eller WWDC att göra. Fågeln från Swift-ikonen, App Store-ikonen, en rad emojis, med mera.

WWDC-inbjudan
Foto: Apple
WWDC-inbjudan
Foto: Apple
WWDC-inbjudan
Foto: Apple
WWDC-inbjudan
Foto: Apple
WWDC-inbjudan
Foto: Apple

Men några tydliga tecken som hintar mot en Mac Pro eller en viss funktion i IOS 13, exempelvis mörkt läge, ser vi inte. Verkar som att Apple håller på hemligheterna ett tag till. Däremot syns hintar om mörkt läge på andra delar av WWDC-eventet).

Mer om vad vi tror kommer på WWDC kan du läsa här.