Ikväll slår Apple upp portarna till Bill Graham Civic Center i San Francisco och lanserar en ny Iphone. Men vad ska den innehålla, och vilka andra spännande nyheter kan komma?

Följ MacWorlds livebevakning av eventet här med start 18:30!

Ipad Pro

Rykte: Ipad Pro och ny Ipad Mini

Med mindre än en vecka kvar till eventet citerar 9 to 5 Mac "säkra källor" och påstår att Apple kommer presentera två nya Ipad-modeller. Den ena blir en ny Ipad Mini med snabbare processor för att klara alla nya funktioner i IOS 9. Den andra? Den större Ipad Pro det har ryktats om i flera år och som ny alltså till slut faktiskt kan bli verklighet. Den ska bland annat ha stöd för en Force Touch-baserad penna och ha nya funktioner anpassade för den stora skärmen.

Med tanke på hur nära det är till eventet får vi se på de här uppgifterna som ganska pålitliga. Tidigare har det ofta varit just ett par veckor innan lanseringen som riktiga läckor kommer ut.

Sannolikhet hög


Får Iphone 6S Force Touch-skärm?

Rykte: Nya Iphone får Force Touch-skärm

En av de hetaste ryktena som gått kring Iphone 6S är att den kommer utrustas med en tryckkänslig skärm, det Apple kallar Force Touch. Tekniken kom först till Apple Watch och senare till Macbook och Macbook Pro.

Fler och fler källor har bekräftat det här och så sent som i veckan upptäcktes en kodsnutt i en betaversion av IOS 9 som avslöjar planerna.

Sannolikhet hög

Missa inte: Iphone 6s - då släpps den, funktioner, rykten och nyheter​

Iphone 6C?

Rykte: Iphone 6S ackompanjeras av en Iphone 6C

Här har rykteskarusellen mer blivit en bergochdalbana. Kommer Apple släppa en uppdaterad version av Iphone 5C som kallas Iphone 6C? Vissa källor har påstått ja, andra nej. Ming-chi Kuo på KGI Securities påstår att Iphone 5S kommer prissänkas och ges samma roll istället.

Enligt 9 to 5 Mac är det troligaste scenariot att Apple kommer behålla Iphone 5S som den billigaste modellen medan Iphone 6 och 6 Plus blir mellanmodeller och de nya telefonerna så klart toppmodeller.

Sannolikhet låg
Vi fortsätter med fler heta rykten på nästa sida.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning