Apple Watch har hängt med ända sedan 2015, och har alltså funnits i snart sagt tre år. Just smarta, användbara appar har aldrig riktigt blivit Apple Watch största försäljningsargument. Snarare är det notiser direkt på armen och hälsofunktionerna som gör Apple Watch till en populär smartklocka.

Med det sagt finns det ändå en hel del appar som vi inte bör missa, sådana som gör klockan betydligt mer användbar än tidigare och gör Apple Watch till en smartklocka värd namnet.

Missa inte! Test: Apple Watch Series 3 GPS – snabbare och bättre till träningspasset

Skidåkning med Apple Watch
Foto: AppleTill vänster appen Slopes, till höger Ski Tracks.

Slopes – håll koll på antal åk i backen

Tack vare ett nytt api som Apple gjort tillgänglig för Apple Watch har det alldeles nyligen dykt upp en hel drös användbara appar för dig som gillar skidåkning eller att åka snowboard. Slopes är en av dem (till höger på bilden ovan syns Ski Track, som är en annan liknande app).

Med hjälp av den kan vi starta ett träningspass i backen med hjälp av Siri, hålla koll på hur många kalorier vi bränt, hur många gånger vi åkt, och mycket annat. Detta kräver dock en Apple Watch Series 3 med Watch OS 4.2 eller senare för att fungera, då det använder en höjdmätare som bara finns i den senaste versionen av Apple Watch.

Läs mer: Ta med Apple Watch till backen – håller nu koll på skidåkningen

Mer information: App Store. 
Pris: Gratis.


Pcalc
Foto: Pcalc

Pcalc – miniräknare på armen

Lite som de gamla miniräknarklockorna förr i tiden, fast mycket smartare. Pcalc är en avancerad miniräknare som låter oss räkna ut saker direkt på armen, räkna om mellan olika enheter och även räkna ut en lämplig dricks. Priset är högt, men vi får också en bra avancerad miniräknare till Iphone på köpet.

Mer information: App Store. 
Pris: 109 kronor.


Class Timetable
Foto: Class Timetable

Class Timetable – håll koll på skolschemat

Om du pluggar är Class Timetable väl värt att kolla in. Här kan vi hålla koll på dagens schema, hemläxor och uppgifter. Gränssnittet är enkelt att navigera även på Apple Watch med olika färger för alla kurser. Mer än tre miljoner nedladdningar (enligt tillverkaren) borde vara ett gott betyg om något för denna app.

Mer information: App Store. 
Pris: Gratis.


Hours
Foto: Hours

Hours Time Tracking – ta tid på dina sysslor

Oavsett om det är för jobb eller skola är det intressant att veta hur mycket tid du lägger på olika sysslor. Det görs enkelt direkt från armen med appen Hours, där vi kan skriva in olika projekt och sysslor (som mejl, fakturering, möte, eller precis vad som helst) och sedan starta och stoppa timern för olika projekt direkt från armen.

För att få lite mer stabil synkning mellan både Iphone och Apple Watch genom molnet krävs dock en prenumeration (synkningen kan tyvärr vara lite opålitlig utan detta).

Mer information: App Store. 
Pris: Gratis i sin grundversion, 85 kronor för prenumeration på Hours Pro.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple Watch Sport 38mm with Sport Band Pris vid test: 3889 kr.

Bästa pris just nu: 2390 kr