Apple Watch har hängt med ända sedan 2015. Just smarta, användbara appar har aldrig riktigt blivit Apple Watch största försäljningsargument. Snarare är det notiser direkt på armen och hälsofunktionerna som gör Apple Watch till en populär smartklocka.

Med det sagt finns det ändå en hel del appar som du inte bör missa, sådana som gör klockan betydligt mer användbar än tidigare och gör Apple Watch till en smartklocka värd namnet.

Missa inte! Test: Fyra månader med Apple Watch Series 4

SVT Nyheter

SVT Nyheter – senaste nytt direkt på armen

SVT var tidigt ute med en Apple Watch-app för nyhetsintresserade Watch-bärare, och är en av rätt få nyhetsappar för klockan där du faktiskt kan läsa hela artiklar. En del andra klipper av artiklarna efter en stund. Särskilt långa artiklar är ingen höjdare att läsa, då du lätt får ont i armen. Bäst är appen för att snegla på rubrikerna och sedan fortsätta läsa från mobilen.

Mer info: App Store.
Pris: Gratis

Facebook Messenger på Apple Watch

Facebook Messenger – tumme upp från armen

Den appen här förklarar väl mer eller mindre sig själv, men är du en flitig användre av Messenger är Watch-motsvarigheten en självklar kompanjon. Med den kan du läsa och snabbsvara på meddelanden med en tumme upp, direkt från notisen.

Mer info: App Store.
Pris: Gratis.

Poddar på Apple Watch

Overcast – äntligen offline-poddar

Med Watch OS 5 kom äntligen stöd för att synkronisera podcaster offline till Apple Watch. Inte bara till Apples egna app Podcaster, utan också till appar från tredje part. Som lysande Overcast, där du i Watch-appen får ganska precisa kontroller för vilka poddar du vill synka till klockan. Väl värd att kolla in för den som gärna lämnar mobilen hemma under promenaden eller under löpturen, men fortfarande vill ha en podd i öronen.

Mer info: App Store.
Pris: Gratis.

Cardiogram

Cardiogram – hälsoapp med koll på hjärtat

Det här är en lite annorlunda hälsoapp som med hjälp av Apple Watch skaffar bättre koll på vår puls, inte bara för stunden utan även under längre tid och i ett större, mer förklarande kontext än vad Apples egna hälsoapp gör.

Här kan du se saker som högsta puls under dagen, under hur många minuter vi hade en viss puls och mycket annat. Appen har även en funktion för att hjälpa oss att skaffa nya vanor, och behålla dem.

Mer info: App Store.
Pris: Gratis, finns numera i också betalversion.

Reddit på Apple Watch

Nano – Reddit i miniformat

Det här är något så ovanligt som en Reddit-klient som bara har stöd för Apple Watch. Det finns en tillhörande Iphone-app, men där justerar du bara vissa inställningar. Allt Reddit-scrollande sker från appen. Det känns ovant på en så liten skärm, men fungerar faktiskt.

Mer info: App Store.
Pris: Gratis, med möjlighet att köpa till fler funktioner.