Force Touch Apple Watch

Force Touch är namnet på en (lätt förvirrande) teknik som Apple använder för att registrera olika hårda tryck. På Iphone heter det 3D Touch men på Apple Watch kallas tekniken Force Touch.

Apple har ingen förklaring av det lite hårdare trycket någonstans i Apple Watch, så det är lätt att missa de många funktioner som aktiveras med funktionen.

Force Touch ger klockans gränssnitt en ny dimension, vilket behövs med tanke på den lilla ytan. Skärmen känner av hur hårt du trycker, och när du trycker till hårdare än vanligt aktiveras en sekundär funktion som oftast tar fram en liten meny med fler inställningar.

De flesta inbyggda appar i Apple Watch använder Force Touch på något sätt. Även tredjepartsutvecklare kan lägga till stöd för den. Ett sätt att lära sig vilka appar som har det eller inte är att helt enkelt trycka hårt på skärmen och se om något händer. Ett annat sätt är att helt enkelt läsa den här guiden, så får du en rad tips om var i Apple Watch du hittar Force Touch.

Notiser

Svep neråt från urtavlan för att visa dina notiser. Force-klicka sedan för att få fram en knapp som raderar alla notiser.

Rensa notiser

Urtavlan

Force-klicka direkt på urtavlan för att få fram valet av och inställningarna för den.

Anpassa urtavlan

Träning

När du har tränat klart kan du snabbt avsluta passet i appen genom att force-klicka, istället för att behöva bläddra tillbaka till första skärmen. Sedan kan du spara resultaten som dyker upp i Aktivitet-appen på Iphone.


Meddelanden

Force-klicka för att börja skriva på ett nytt meddelande, eller för att få fram en meny för att svara, se kontaktdetaljer eller dela din plats med kontakten om du redan har öppnat ett meddelande från någon.

Nytt meddelande

Musik

Växla mellan att spela musik som sparats på klockan (om du till exempel är ute och joggar och inte har med dig Iphone men har ett par bluetooth-hörlurar) eller på telefonen. Du kan också ställa in vart ljudet ska skickas: Till en bluetooth-enhet eller en Airplay-mottagare. Force Touch används också för att byta till Spelas nu.


Alarm

Att force-klicka är det enda sättet att lägga till nya alarm direkt på klockan.


Kalender

Tryck till hårt för att byta mellan dagsvy och veckovy i kalenderappen.


Clear

Visar en meny med alternativ för att lägga till nya uppgifter, sortera listan eller markera samtliga som avklarade.

Clear

Hipchat

Du använder force-klick för att växla mellan att se rum, personer eller båda samtidigt. När du är inne i en chatt använder du funktionen för att få upp en meny från vilken du kan skicka tumme upp/ner eller diktera ett svar.

Hipchat

Twitter

Tryck hårt för att öppna ett nytt tomt tweet.


På nästa sida hittar du ännu fler funktioner.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Apple Watch 38mm with Classic Buckle Pris vid test: 8125 kr.

Bästa pris just nu: 5728 kr