Att använda Apple Watch är tyvärr inte lika intuitivt som Iphone, och det kommer definitivt ta lite tid att få till inställningarna för notiser så att du inte bombarderas med knack på handleden stup i ett, men ändå får ett bra informationsflöde. Här samlar vi de bästa tipsen för att anpassa Apple Watch så den passar just dig.

Få kontroll över notiserna

1. Få kontroll över notiserna

Om du hör till användarna som tillåter notiser för alla appar som ber om det på Iphone kommer Apple Watch att driva dig till vansinne. Det här är en pryl som kräver mycket mer finjusteringar för att se till att du bara får viktiga notiser; lämnar du den vind för våg kommer du ha en konstant ström av knackningar. Alltså ska du lära känna Apple Watch-appen på Iphone, det är med den du ställer in vad som ska skickas vidare.

Under Min klocka -> Notiser kan du välja vilka appar vars notiser ska skickas vidare till klockan. Med grundinställningarna skickar alla appar sina notiser till klockan – även de som inte har anpassats för den – och det blir snabbt kaotiskt. Stäng därför av notiser för alla appar som inte uppenbart har på handleden att göra.

Appar som har anpassats för Watch, som Meddelanden och Kartor, har fler inställningar så att du inte behöver ha precis samma som du har på telefonen.

Att ställa in varje app du använder på det här sättet tar massor av tid, men det är det värt – om du låter bli kommer du snart bli galen.

Forceklicka för att bli av med notiserna

2. Forceklicka för att bli av med notiserna

När du lyften armen för att kolla klockan ser du om du har några notiser genom att en liten röd punkt visas (vilket du kan stänga av i Apple Watch-appen på Iphone). Du kommer till notiserna genom att svepa nedåt på urtavlan. Sedan kan du ta bort enskilda notiser genom att svepa åt vänster, som på Iphone, men du kan också force-klicka för att få fram en knapp som suddar alla notiser direkt. Bra om du har många och inte vill gå igenom allt.

3. Sätt stopp för smygtittarna

Nu när Apple Watch är så ny lär du få ge en och annan bekant en demonstration av den. Om du är orolig att någon ska se vad något mejl eller meddelande du fått handlar om kan du öppna Apple Watch-appen på Iphone och gå till Min klocka -> Notiser. Aktivera sedan Notisintegritetsskydd, så kommer innehållet inte visas förrän du faktiskt trycker på en notis.

Skona batteriet

4. Skona batteriet

Apple Watch batteri håller hela dagen vid normalt användande, men om du börjar få slut långt innan dess kan du aktivera strömsparläget för att spara batteriet. Svep uppåt på urtavlan så hittar du inställningen. Då kan du använda klockan som just klocka, men inte mycket mer.

En av de mest batterislukande funktionerna i Watch är träningsappen, som håller koll på din pul under träning. En halvtimmes löprunda drar lätt 15 procent av batteriet, men du kan stänga av just den funktionen vilket sparar mycket batteri. Ta fram Iphone och gå till Apple Watch -> Min klocka -> Träning -> Strömsparläge. Du missar då pulsinformation, vilket även kommer göra att beräkningen av förbrända kalorier blir mindre pålitlig, men bättre det än att batteriet dör när du är långt från laddaren.

Sida 1 / 4

Innehållsförteckning